dimarts, 1 de març del 2022

Les persones ateses del Centre Ocupacional de Tona participen en el projecte Photober Challenge

Les persones ateses del Centre Ocupacional de Tona i els alumnes de quart d’ESO de l’Institut del mateix poble participen conjuntament en el projecte Photober Challenge, una iniciativa visual i musical de la que surten fotografies i composicions musicals. Aquesta setmana els professors de música i d’arts plàstiques de l’Institut han visitat el centre per elaborar propostes vinculades a temes com l’espai buit on es produeixen 6 sons diferents a partir de copes més o menys plenes d’aigua, que després en Carles digitalitzarà per obtenir una composició musical. A banda d’aquest tema, es faran propostes sobre altres temes com per exemple emmarcat o reflexes, d’on ja han sorgit fotografies que s’han publicat a Instagram.

Per les persones ateses al Centre Ocupacional aquest projecte és una experiència que permet practicar l’escolta, l’atenció, la motricitat fina i augmenta la creativitat de les persones ateses. Després de setmana santa es preveu una trobada presencial amb els alumnes i professors. Les persones han gaudit molt del projecte i han obert un extens ventall de nous aprenentatges que es poden a photober.challenge a Instagram.

El Centre Ocupacional de Tona ofereix una alternativa a la inserció laboral de persones adultes amb discapacitat intel·lectual. Té la finalitat de crear un espai que promou la integració, el desenvolupament personal i la consciència social per motivar que la persona atesa sigui activa en el teixit social. Actualment, el Centre Ocupacional de Tona atén a 10 persones.