dimecres, 9 de març del 2022

L’Alberto explica a la seva classe què és l’autisme

L’Alberto fa cinquè de primària en una escola ordinària de la comarca d’Osona i des del setembre l’atén una professional del servei de psicologia del centre Espai Viu de Sant Tomàs. Ell ha volgut explicar als seus companys i companyes com és, ja que es troba dins la condició de l’espectre de l’autisme i tenia ganes de poder-ho compartir amb qui comparteix el seu dia dia. Es va preparar la presentació amb molta il·lusió ja que tal com explica la seva terapeuta Laura Soler que el va acompanyar durant la sessió, “tenia moltes ganes de que poguessin conèixer i entendre la seva realitat”.

Després de la presentació, els alumnes van fer moltes preguntes i van mostrar molt interès en conèixer les diferents característiques de l’Alberto: “han viscut amb normalitat el fet de que totes les persones som diferents” explica Soler. Al final de la sessió, es va realitzar una dinàmica on es van treballar diferents situacions que ens podem trobar i quines maneres de resoldre-les hi ha per ajudar-nos mútuament.

Segons Soler, “la sessió va ser molt productiva per a tothom ja que poder entendre la diversitat pot ajudar a relacionar-nos i a comprendre les diferents maneres de veure el món potenciant així, una millor convivència”.