dilluns, 28 de febrer del 2022

El Seminari Vic rep 12 alumnes de la Fundació Sant Tomàs


·   Es tracta de joves del centre de formació i inserció laboral Eina 

 


Alumnes d’Eina de l’Associació Sant Tomàs fan una visita al Seminari Vic



El Seminari Vic, un edifici singular i emblemàtic de la capital d’Osona, cada any celebrava les portes obertes amb l’objectiu de donar a conèixer l’activitat i vida que hi ha dins, així com la seva història; però des de l’any 2020 es va deixar fer amb motiu de la pandèmia. Tot i així, i amb el mateix objectiu, l’edifici deixa les portes obertes sempre i s’organitzen i es promouen visites guiades i personalitzades amb cita prèvia.

Aquest és el cas d’un grup de 12 alumnes del centre de formació i inserció laboral Eina que la passada setmana van fer una visita guiada a les instal·lacions del Seminari Vic en el marc del curs que estan fent d’iniciació al sector serveis on coneixen el funcionament de diferents sectors laborals. Al Seminari Vic van poder conèixer de prop el dia dia del sector de l’hostaleria i la neteja. Aquest és un curs que està finançat per la Fundació ONCE- Inserta i els Fons Social Europeu. Pels joves va ser molt interessant poder veure de prop les tasques que es realitzen en una cuina de col·lectivitats i els espais on intervé el personal de neteja. Els joves van poder conèixer el funcionament de la cuina del Seminari Vic que serveix diàriament més de 300 menús a elpetitmiquel i la zona d’allotjament centrada en una residència per a joves que escullen la ciutat per a la seva formació acadèmica.

El Seminari Vic ha ofert pràctiques laborals en diverses ocasions als serveis de la cuina i la impremta gràfica a persones que s’estan formant a Eina. Es tracta d’una relació de col·laboració entre les dues entitats que el passat 14 de febrer van signar un acord que fomenta la formació teatral adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual.