dimecres, 2 de març del 2022

SANT TOMÀS ESTRENA LES CÀPSULES DIGITALS FETES PER PERSONES AMB DISCAPACITAT

Setze persones vinculades als diferents serveis de Sant Tomàs estan participant en tot el procés de gravació, edició i validació de les càpsules digitals que ja es poden començar a trobar a les xarxes. Es tracta d’una iniciativa finançada per la Fundació la Caixa que vol millorar les competències digitals de les persones amb discapacitat i afavorir la seva autonomia en l’ús de les noves tecnologies.

El projecte que es coordina des del centre de formació i inserció laboral Eina de Sant Tomàs, consisteix en setze vídeos tutorials que expliquen d’una forma molt comprensible com fer ús de diferents aplicacions mòbils, així com aprendre a fer gestions de la vida diària en línia amb l’ordinador.

Les aplicacions i temes que s’han tractat en els vídeos han estat escollits a partir d'un qüestionari previ realitzat a una mostra de 54 persones amb discapacitat vinculades a l'entitat. Totes elles van valorar les aplicacions que es tracten en els vídeos com “les més útils i que els agradaria aprendre a utilitzar”. Per exemple, en Joel Leon del Centre Ocupacional explica en un vídeo com descarregar-se una aplicació al mòbil, la Júlia Casalí d’Eina com crear una contrasenya segura, l’Abdel Niba d’Eina com guardar un contacte, en Jaume Prat del Centre Ocupacional com utilitzar Google maps o en Xevi Casellas d’Eina com fer llistats. A banda, altres persones ateses també explicaran com fer una videotrucada, baixar un informe de vida laboral o com demanar hora al metge.

Aquest projecte està subvencionat per la Fundació “la Caixa” en el marc de la convocatòria “Promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia 2021” i els vídeos s’aniran publicant al llarg d’aquest 2022. Els vídeos es poden consultar canal de YouTube de Sant Tomàs i a les xarxes socials per fer-los accessibles al màxim de persones possible.