dimecres, 16 de març del 2022

Sant Tomàs i el Club Bàsquet Vic renoven l’entesa per acostar l’esport a més persones amb discapacitat

Vic, 15 de març de 2022 – El president de l’Associació Sant Tomàs Joan Casany i el del Club Bàsquet Vic Jordi Molas han signat un nou conveni de col·laboració entre les dues entitats per “aconseguir que es pugui practicar bàsquet, no només a les instal·lacions del club, sinó als diferents serveis de Sant Tomàs i així aproximar l’esport al màxim nombre de persones de l’entitat”.

Sant Tomàs, a través del Club CAR que és el servei que ofereix opcions de lleure i esport a les persones ateses per l’entitat, compta amb un equip de bàsquet del Club Bàsquet Vic. Amb aquest nou conveni, es planteja l’opció de crear-ne algun altre o fins i tot impulsar “equips mixtes amb persones del Club Bàsquet Vic i de Sant Tomàs per sensibilitzar als jugadors i jugadores del Club i de retruc a tota la societat”.

Aquest dimarts, les dues entitats van rubricar aquest acord que vol facilitar la integració i participació en el món de l’esport de les persones amb discapacitat intel·lectual o dificultats en el desenvolupament, així com detectar oportunitats de formació i inserció laboral entre les dues entitats.

Per Casany “aquest acord és un bon exemple de col·laboració i implicació de les entitats esportives amb la missió de Sant Tomàs que és millorar la qualitat de vida de les persones que atenem. L’esport, sens dubte, aporta beneficis als que el practiquen però aquest conveni també n’aporta a tota la societat per la seva voluntat sensibilitzadora”.

Per tal de vetllar per un bon desenvolupament de les accions que inclou aquest conveni, s’ha creat una comissió de coordinació integrada per 4 persones que fomentaran les propostes d’actuació que s’estimin convenients.