divendres, 18 de febrer del 2022

El curs de digitalització d'Eina dona oportunitat a 8 persones

Les 8 persones participants del curs de digitalització documental acaben d’iniciar un període de pràctiques, de cinc setmanes, en diferents empreses de la comarca, després de la formació rebuda a l’aula. Abans d’acabar el mes de febrer tots i totes elles tindran una plaça assignada en alguna de les 8 empreses que participen en aquest programa.

Un d’ells és en Nil que ha començat les pràctiques al departament de Prevenció de riscos de l’empresa Girbau i l’altre és en David que s’ha incorporat al servei de l’arxiu municipal de l’Ajuntament d’Aiguafreda. La resta de participants faran les pràctiques a Distribucions JEP, Disfarvic, Farmàcia Viver, Germans Jiménez, Grupo Alvic, i Isern

El curs de digitalització documental que va començar el desembre del 2021, és un programa formatiu que treballa el procés i les eines implicades en la digitalització de documents en un moment en que per les empreses, la gestió de les dades és cada cop més necessària. Amb aquesta formació, les persones poden fer feines com introducció de dades en diferents programes i verificació de la qualitat d’aquestes, escanejar documents, arxivar alfabèticament o cronològicament diferents tipus de documents com factures , albarans, expedients de riscos laborals..., ubicar i classificar digitalment fitxers pdf o jpg afegint la informació necessària que permetrà localitzar-los d'una manera ràpida i eficient.

A través d’aquest curs les persones participants han adquirit competències en digitalització documental i en algunes eines de gestió de dades com ara Docuware, G-suite, Microsoft 365 i Gre Kaisevo.

Aquest curs que s’imparteix per segona vegada, està cofinançat per la Fundació ONCE i el Fons Social Europeu (FSE) en el marc del programa Operatiu d’Ocupació Juvenil ( POEJ) , en Concret en el context de Garantia Juvenil ( Eix 5), objectiu específic 8.22