dilluns, 21 de febrer del 2022

Sant Tomàs organitza un curs de teatre amb Escènic al Seminari de Vic

El Seminari Vic, la Fundació Sant Tomàs i Escènic Vic generen vincles per sumar en l’aspecte formatiu i social

·Un conveni de col·laboració a tres bandes amb l’objectiu de promoure, fomentar i facilitar la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual en l’àmbit de la formació teatral

·El grup va iniciar el curs el passat divendres 18 de febrer i s’allargarà fins a finals de juny


Explicant la primera dinàmica del curs de teatre, una formació d’Escènic Vic amb persones del Club Car de la Fundació Sant Tomàs a un dels espais polivalents del Seminari Vic



Aquest mes de febrer el Seminari Vic, la Fundació Sant Tomàs i l’Associació teatral Escènic Vic ha signat un acord a tres bandes amb l’objectiu de sensibilitzar que totes les persones són capaces de rebre una formació dins l’àmbit de les arts escèniques i en concret dins l’àmbit teatral. La col·laboració es materialitza amb un curs de teatre impartit per Escènic Vic a les instal·lacions del Seminari Vic i per a persones amb discapacitat intel·lectual del Club Car de la Fundació Sant Tomàs.
Aquesta formació teatral va començar divendres passat dia 18 de febrer i s’allargarà fins a mitjans del mes de juny.

Escènic Vic ja fa tres anys que imparteix tota la seva formació teatral a l’edifici del Seminari Vic, un equipament formatiu amb 13 centres formatius i 11 organitzacions on la seva activitat té un caràcter formatiu i/o social. Escènic, amb més de 20 anys d’experiència, té una oportunitat única de poder transmetre el seu “saber” a totes les “persones capaces” del Club Car de la Fundació Sant Tomàs. El Club Car és un servei de Sant Tomàs que ofereix oportunitats diverses de lleure i esport en entorns propers i comunitaris.

Els objectius d’aquest curs de teatre són aprendre a desinhibir-se davant del grup; desenvolupar la capacitat d’escolta i d’observació; Experimentar i utilitzar recursos propis del cos per expressar-se; utilitzar el llenguatge oral i corporal com a mitjà d’expressió artístic; ser capaç d’utilitzar la imaginació com a eina creativa; tenir coneixements bàsics per improvisar de forma verbal i no verbal; adquirir les eines bàsiques per la pràctica teatral i participar en el muntatge d’un taller teatral.




D’esquerra a dreta: Jordi Arqués Vilalta, director d’Escènic Vic; Raimon Casals i Guàrdia, gerent del
Seminari Vic; Ricard Aceves i Torrents, director general de la Fundació Sant Tomàs a l’espai Bisbe Guix del Seminari Vic.