divendres, 25 de febrer del 2022

Sant Tomàs formarà, per primer cop, persones per instal•lar plaques solars

El pròxim mes de març arrenquen tres formacions ocupacionals duals que han de permetre a 17 joves de 16 a 29 anys formar-se i poder trobar un lloc de feina. La primera és un curs de certificat de professionalitat de muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques per poder muntar plaques solars, carregadors per cotxes elèctrics i instal·lacions solars fotovoltaiques i eòliques.

La part teòrica d’aquest curs l’impartirà l’Associació d’Instal·ladors Catalans Oficials (AICO) gràcies a un conveni signat amb Sant Tomàs. La part pràctica es farà a la mateixa entitat ja que les persones que segueixen el curs seran les encarregades d’instal·lar les plaques i els carregadors de vehicles als edificis de Sant Tomàs. Es tracta d’una inversió que permetrà a l’entitat augmentar l’autoconsum fins a un 50% assolint així una reducció molt important en el consum de combustibles fòssils.

La segona formació és un certificat de professionalitat d’activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i la tercera és un certificat de professionalitat d’activitats auxiliars en conservació i millora forestal. En ambdós casos, les sortides professionals són per a poder treballar en el sector agrari, empreses de jardineria, vivers o explotacions forestals.

Els tres programes estan subvencionats, promogut i impulsats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i executat per la Fundació Sant Tomàs. El seu objectiu és facilitar l’ocupabilitat a joves amb més dificultats d’accedir al mercat laboral, preferentment sense qualificació professional o un nivell de qualificació baix, mitjançant l’accés a una formació professionalitzadora i un contracte laboral per a la formació i aprenentatge. Tots els alumnes tenen un acompanyament en totes les fases del projecte.