dimecres, 2 de desembre del 2020

L'Eloi Collell, d'Eina i el Club CAR, participa en les jornades sobre inclusió Acudam

L’Eloi Collell, usuari del servei d’inserció laboral Eina i del Club CAR de Sant Tomàs, va participar com a ponent en les segones jornades Acudam sobre la inclusió de les persones amb discapacitat "Influencers 5G. Present i futur de la inserció", que es van fer el 20 de novembre passat.

Aquestes jornades tenen l’objectiu d’educar en valors i mostrar realitats que ajudin a trencar prejudicis cap a les persones amb algun tipus de discapacitat. Aquest any per la situació de la pandèmia de la Covid-19 la sessió es va fer en streaming de manera que es va retransmetre en directe per a totes les persones inscrites arreu de Catalunya la intervenció dels ponents que es van reunir al Teatre de l'Amistat de Mollerussa (Pla d'Urgell).  

La jornada va ser dinamitzada pel periodista de TV3 Abraham Orriols i, a més de l'Eloi,va comptar amb la participació de l'empresària, esportista i abanderada del pàdel en cadira de rodes a Catalunya Susana Rodríguez i del director del Centre de Recursos Educatius (CRE) ONCE Barcelona-Catalunya Manel Eiximeno.

En total van participar a la jornada 25 centres educatius i unes 2000 persones, entre estudiants i professionals. Tots ells van poder conèixer de primera mà la trajectòria personal i professional dels tres ponents, van poder seguir el debat posterior de reflexió sobre temes relacionats amb la discapacitat i finalment el públic va poder participar a través de les xarxes socials.

L’Eloi va exposar la seva trajectòria personal i professional i els reptes que ha tingut i com els ha superat. Es va destacar que ha estat el primer presentador amb discapacitat a presentar un programa de TV3 en horari de màxima audiència, titulat "Per què volen els avions?", una experiència molt enriquidora per a ell i especialment per a totes les persones participants.