dilluns, 23 de novembre del 2020

Sant Tomàs acull un nou grup de voluntaris de llarga estada

Per quart any consecutiu, Sant Tomàs acull voluntaris de llarga estada, en aquest cas de 10 mesos. A causa de la pandèmia de la COVID-19, enguany s’ha optat per escollir voluntaris estatals en comptes d’europeus, ja que les diferents restriccions podrien haver estat un impediment per acollir voluntaris de segons quins països. El programa segueix estant emmarcat dins el Cos Europeu de Solidaritat. 


Tres voluntàries han començat aquest novembre els respectius voluntariats als Centres Ocupacionals de Manlleu i Calldetenes, així com al centre de formació i inserció laboral Eina. A més a més, cadascuna d’elles donarà suport en alguna de les activitats del Club CAR, tan bon punt aquestes es puguin reiniciar. Hi ha la possibilitat que en els pròxims mesos s’incorpori algun voluntari més. 

Les voluntàries provenen de les Illes Canàries, València i Madrid, amb edats entre 22 i 25 anys. S’han format en Ciències de l’Activitat Física i Esport, Treball Social i Pedagogia. La seva arribada a l'entitat suposa una oportunitat tant per elles com per les persones ateses a Sant Tomàs de conèixer gent nova i aprendre els uns dels altres. 

Dijous passat van ser rebudes a les oficines de Sant Tomàs pel president, Antoni Ramírez, pel director general, Ricard Aceves, per la responsable de l'Àrea laboral i de les persones, Tina Gonzàlez i pel coordinador del servei de voluntariat, Marc Orriols. 

La iniciativa del Cos Europeu de Solidaritat té per objectiu crear oportunitats perquè els joves treballin de voluntaris o col·laborin en projectes –en els seus propis països o a l’estranger- que beneficiïn comunitats i ciutadans de tot Europa.