dimarts, 24 de novembre del 2020

Campanya 25N “Diposita aquí el teu masclisme” a Tona

El grup de Sant Tomàs que forma part del projecte de dinamització de l’Espai Muriel Casals de Tona s’ha sumat a la campanya “Diposita aquí el teu masclisme” per combatre la violència contra les dones amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra les Violències Masclistes, el 25 de novembre.

Les persones del Centre Ocupacional que actualment són ateses a l’Espai Muriel Casals han col·laborat amb la regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Tona en la difusió de la campanya de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya amb motiu del 25N i durant el mes de novembre han enganxat a les papereres públiques del poble adhesius amb el lema “Diposita aquí el teu masclisme”.

Amb aquesta campanya es pretén ajudar a reconèixer el masclisme, desmuntar-lo i llençar-lo simbòlicament a les papereres, i sensibilitzar la població contra les violències masclistes, un dels principals problemes estructurals que patim a la nostra societat com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d’un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones, que se sustenta en el sistema patriarcal. La violència contra les dones és l’expressió més greu i devastadora d’aquesta cultura, que no tan sols destrueix vides, sinó que impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de les dones.

Per combatre-les i erradicar-les, des de les administracions es defineixen estratègies i actuacions per contribuir a eliminar aquestes relacions de poder, les desigualtats i les discriminacions. L’Ajuntament de Tona també ha fet arribar els adhesius de la campanya als equipaments i/o serveis públics i als centres educatius del municipi perquè els enganxin a les seves papereres.