dimecres, 29 d’abril del 2020

Ajuts d'urgència de la Generalitat per l'afectació econòmica a causa del coronavirus

El dijous 30 d'abril comença el termini per sol·licitar els ajuts d'urgència de la Generalitat de Catalunya per a persones treballadores afectades econòmicament per la situació de crisi ocasionada per la COVID-19.

Davant de la situació de vulnerabilitat econòmica en què es troben moltes famílies arran de la crisi sanitària derivada del coronavirus, el govern de la Generalitat ha previst una dotació pressupostària de 20 milions d'euros per a despeses de primera necessitat i amb la finalitat de pal·liar aquesta situació.


La prestació consisteix en un ajut extraordinari per a la sostenibilitat econòmica de les famílies a Catalunya per un import de 200 euros, en un pagament únic, amb l’objectiu de facilitar l’adquisició de productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics. Aquesta prestació és compatible amb altres ajuts que es puguin percebre.

Aquest ajut el poden demanar persones treballadores que tinguin càrregues familiars i que es trobin en algun dels supòsits següents: persones treballadores per compte aliè afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) ja sigui per força major, per causes econòmiques, tècniques i de producció o bé que siguin persones treballadores per compte aliè, fixes discontínues, afectades també per un ERTO; persones treballadores per compte aliè afectades per l’extinció del contracte de treball o bé persones treballadores per compte propi (autònomes) que hagin vist suspesa o reduïda l’activitat econòmica.

El termini per presentar les sol·licituds comença demà dijous 30 d’abril i estarà vigent fins que s’exhaureixi la dotació pressupostària destinada a la prestació.

Podeu accedir al formulari de sol·licitud aquí.

I per llegir tota la resolució completa del DOGC cliqueu aquí.

4 comentaris:

Samuel Armando Martínez Castillo ha dit...

Hola buenos días

Unknown ha dit...

Hola quisiera saber si puedo entrar dentro de esta ayuda....me han echo un erte la empresa y estoy sin trabajar desde el 26 de marzo....puedo pedir esta ayuda? Mi mujer tiene una discapacidad del 33%,y no trabaja,tengo una hija de 26 me podeis decir si puedo? Solo cuento con lo mio si es que el 10 de mayo cobro y cuanto

Unknown ha dit...

Hola quisiera saber si puedo entrar dentro de esta ayuda me ha echo un erte la empresa y estoy sin trabajar desde el 26 de marzo puedo pedir esta ayuda? Yo soy discapacidad del 40% y ahora no trabajo y tengo un hermano también no tiene ni trabajo ni ayuda podéis decir si puedo? Solo cuento con lo mio si es que el 10 de mayo cobro y cuanto muchas gracias!!!

comunicació sant tomàs ha dit...

Bon dia,

Pots consultar si tens dret a demanar l'ajuda en aquest enllaç:

https://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/el_departament/coronavirus-sars-cov-2/ajuturgencia/

Cordialment,

Sant Tomàs