dijous, 2 d’abril del 2020

Sant Tomàs reclama a l’administració material de protecció i proves del coronavirus

Els primers casos positius de coronavirus que vam tenir a Sant Tomàs han seguit una bona evolució i s’estan recuperant bé. Però han aparegut nous casos en persones ateses al Centre Ocupacional i les llars, alguns dels quals han requerit ingrés hospitalari, en haver empitjorat la seva situació.

Les persones residents a les llars que han presentat símptomes, la majoria lleus, s’han aïllat, han estat ateses per professionals equipats amb els equips de protecció individual i han rebut seguiment del personal sanitari del seu CAP de referència. En alguns casos se’ls ha pogut fer la prova per confirmar si estaven contagiades, però malauradament no hi ha tests suficients per tothom, tant persones ateses com professionals.

Hem traslladat la demanda de proves de coronavirus a l’administració, així com de material de protecció, igualment com han reclamat avui la Taula del Tercer Sector Social i la Confederació del Tercer Sector Social. A dia d’avui, encara no hem rebut cap dels equips de protecció individual anunciats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i ens hem hagut de proveir pels nostres mitjans o gràcies a la solidaritat d’empreses i particulars de la comarca. Continuem necessitant màscares amb filtre, guants, pantalles i vestits de protecció per poder assegurar que els i les nostres professionals poden treballar en condicions de seguretat.


Novament volem reconèixer i agrair la gran feina que estan fent en la situació actual tan complicada els i les professionals de les llars, el Centre Riudeperes, el servei de Respir i SAD i els serveis de neteja i de cuina.

Entre aquests professionals malauradament hi ha diverses persones de baixa i continuem necessitant professionals per substituir-les.


Des de l’entitat hem pres diferents mesures per oferir la millor atenció a les llars i el Centre Riudeperes.

Per una banda, aquesta setmana sis persones residents a les llars amb positiu de coronavirus i amb símptomes lleus han estat traslladades a l’Alberg Canonge Collell de Vic, equipament que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha destinat per atendre persones d’entitats socials de la comarca amb símptomes de la COVID-19. D’aquesta manera, a les llars ha quedat més espai per atendre les persones residents, i hem pogut separar absolutament les persones que estan en situació d’aïllament i que tenien dificultats per quedar-se recloses dins de l’habitació.

Per altra banda, al Centre Riudeperes per ara no hi tenim cap cas de coronavirus, però per prevenir un hipotètic contagi entre els residents, que poden ser molt vulnerables a aquest virus, des de Sant Tomàs hem preparat un operatiu al Centre Ocupacional de Calldetenes per poder-hi reubicar i atendre persones de Riudeperes que puguin presentar símptomes lleus de COVID-19, perquè hi passin el confinament en les millors condicions.

Tres aules del Centre Ocupacional s’han equipat amb quatre llits cadascun, amb el qual hi hauria una capacitat de 12 places per persones que hagin d’estar en situació d’aïllament. L’adequació d’aquest espai ha estat comunicada i autoritzada per la unitat de Planificació de la regió sanitària de la Catalunya Central del Departament de Salut i es coordinarà amb el CAP de referència del centre. Les atendrien professionals de l’entitat amb la supervisió sanitària de personal del CAP de referència. Aquest operatiu està a punt per poder entrar en funcionament quan sigui necessari.

En traslladar-hi residents, es redueix el risc de contagi dins del centre, i hi hauria més espai per atendre la resta de persones residents en les millors condicions.

D’altra banda, hem d’informar que s’ha hagut de presentar un ERTO per causa de força major per 32 persones treballadores de la Cuina de Sant Tomàs que prestaven servei en menjadors escolars, ja que a conseqüència del tancament de les escoles han vist interrompuda la seva feina. A causa de la situació derivada de la declaració de l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus, Sant Tomàs està estudiant ampliar l’ERTO que afecti el mínim possible els treballadors de l’entitat.

En aquests moments difícils volem recordar que tothom que vulgui ajudar la nostra entitat també ens pot fer un donatiu, la manera més pràctica és fer-ho a través de la nostra pàgina web.

Confiem en una bona evolució de la situació que estem vivint i que tothom es pugui recuperar satisfactòriament.

1 comentari:

Unknown ha dit...

GRÀCIES PER LA GRAN TASCA QUE FEU I PER INFORMAR-NOS.