dimarts, 30 d’abril del 2019

Una alumna d’Eina farà pràctiques laborals a Alemanya en el marc d’un projecte europeu

La Bruna Muñoz Serradell, de 21 anys i de Roda de Ter, participarà properament en unes pràctiques laborals de dos mesos de durada a Alemanya. La Bruna és alumna d’Eina, el centre de formació i inserció laboral de Sant Tomàs, des del 2018.

Aquestes pràctiques són en el marc del projecte Hallo, que promou l’Associació Alba, de Tàrrega, en col·laboració amb l’entitat alemanya Solaris FZU. La finalitat d’aquest projecte és oferir pràctiques laborals a l'estranger a persones amb algun tipus de discapacitat. Aquesta oportunitat facilita els joves conèixer i participar d’una experiència laboral en un altre país i adquirir un seguit d'habilitats que els puguin ser útils en un futur.

Aquest projecte europeu compta amb 5 participants catalans que aquest mes d’abril, durant dues setmanes, a Tàrrega, han fet formació bàsica d’alemany i dinàmiques de situacions amb què es poden trobar durant l’estada.

Els 5 participants marxaran cap a Alemanya el dia 7 de maig, i en tornaran l’1 de juliol i comptaran amb el suport d’una educadora d’Alba durant els primers dies, i després tindran suport de professionals de l'entitat alemanya.

La Bruna ha triat fer pràctiques a una residència amb persones amb discapacitat, ja que li agrada l’atenció directa a les persones. Farà l'estada a la població de Wernigerode, al land de Saxònia-Anhalt.

La Bruna té moltes ganes de marxar perquè creu que “serà una molt bona experiència”. Segons explica, “a Alemanya viurem en dos pisos, els 3 nois en un i les 2 noies en un altre, i ens haurem d’espavilar pels esmorzars, sopars i per les tasques del pis”.

Que tinguis una bona estada, Bruna, i fins a la tornada!


1 comentari:

Unknown ha dit...

Felicitats Bruna.que sigui una bona esperiencia. Sort que t'he la mereixes