divendres, 12 d’abril del 2019

Més de 6.000 persones es manifesten per exigir un millor finançament pel sector de la discapacitat intel·lectual


La manifestació convocada per AEES Dincat que es va fer ahir dijous, 11 d'abril, a Barcelona, va ser tot un èxit. Més de 6.000 persones de tot Catalunya van sortir al carrer per reclamar millores en el finançament dels serveis d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i amb especials dificultats i dels Centres Especials de Treball.


Hi van participar més de 100 persones de la nostra entitat, que van omplir dos autocars. Des d'arreu de Catalunya van arribar a Barcelona més de 100 autocars d'entitats de tot el territori.

La manifestació va començar a les 11 hores a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, després va continuar cap al Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat i va acabar sobre les 13 hores davant del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

 
 


Durant tot el recorregut, els assistents van cridar proclames perquè les administracions no oblidin les persones amb discapacitat, per reclamar que s'eviti que es destrueixin llocs de treball i per exigir que s'acabi amb la situació d'infrafinançament de les entitats del sector, que posa en perill la qualitat en l'atenció a les persones.

Des de Sant Tomàs estem molt contents de com va anar la mobilització, i confiem que no en siguin necessàries més perquè voldrà dir que els governs català i espanyol atenen les nostres reclamacions.

Volem recordar que el nostre sector porta 10 anys oblidat: la Generalitat no ha atès encara la reclamació d’actualització de les tarifes amb què finança els nostres serveis, congelades des del 2009. D’altra banda, la pujada del SMI no ha anat acompanyada per part del govern espanyol de les mesures polítiques de suport per les persones amb discapacitat i amb especials dificultats que treballen als CETs, i això posa en risc la viabilitat de les entitats del nostre sector. Ja és hora que les administracions facin els deures!

Els mitjans de comunicació s'han fet ressò de les nostres demandes, i fins i tot dos treballadors de Tac Osona van aportar el seu testimoni al Telenotícies Migdia de TV3.