dilluns, 8 d’abril del 2019

Manifestació a Barcelona per exigir millores en el finançament dels CETs i dels serveis del nostre sector

Aquest dijous, dia 11 d'abril, de 11 a 13 hores, hi haurà una mobilització a Barcelona convocada per AEES Dincat amb l’objectiu d’exigir millores en el finançament dels serveis d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i amb especials dificultats i dels Centres Especials de Treball.

Des de Sant Tomàs ens sumem a la manifestació i animem tothom a participar-hi. Tots i totes podem canviar el futur si ens fem escoltar!

És molt necessari mobilitzar-se perquè les administracions no responen les demandes del nostre sector, ofegat des de fa anys. D’una banda, la Generalitat encara no ha atès la reclamació d’actualització de les tarifes amb què finança els nostres serveis, congelades des del 2009. Això ens aboca a una situació molt crítica que pot començar a afectar la qualitat en l’atenció a les persones.


D’altra banda, un avenç social indiscutible com és la pujada del Salari Mínim Interprofessional no ha anat acompanyada per part del govern espanyol de les mesures polítiques de suport per les persones amb discapacitat i amb especials dificultats que treballen als CETs. Això posa en risc la viabilitat de les entitats del nostre sector. De manera immediata, entre 2019 i 2020, podrien desaparèixer 1.580 llocs de treball de CETs, i en els propers anys 10.000 llocs de treball de CETs estarien en perill.

La manifestació de Barcelona començarà a les 11 hores a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya (C. Mallorca, 278) i farà un recorregut que passarà cap a les 11.45 hores pel Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat (Rambla de Catalunya, 19-21), i acabarà cap a les 13.00 hores davant del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat (C. Sepúlveda, 148).

Us hi esperem!