dimarts, 9 d’abril de 2019

Un centenar de persones assisteixen a la Projecció audiovisual de Sant Tomàs


Un centenar de persones van assistir aquest diumenge al matí a la Projecció audiovisual que Sant Tomàs va fer a l'auditori de l'antiga Caixa Manlleu a Vic. L'acte va ser presentat per Pere Molist, treballador de l'entitat, i va comptar amb la participació dels equips dels dos vídeos que es presentaven, tant dels actors i actrius com de les persones que hi van col·laborar desinteressadament. Entre el públic, amics i familiars dels participants i socis i treballadors de l'entitat no es van voler perdre la projecció.


En primer lloc, el grup de joves del projecte Som-hi de Sant Tomàs, format per Àlex Bermejo, Marta Bigas, Salma Bougana, Íngrid Garcia, Anaïs Portolà i Sergi Prieto, i amb la Beth Puigdesens com a monitora, va presentar el videoclip "Amor eterno", una cançó de hip-hop que van tenir la idea d'escriure i interpretar, i van fer-ne el videoclip gràcies a la col·laboració de professionals del món de la música i l'audiovisual que els van ajudar a dur la idea a la realitat. 


Van comptar amb Jordi Vilamala com a creador de la base musical, Guillem Soler, que va fer els arranjaments i de director musical, David Nuri, saxofonista, i Damià Àlvarez i Gerard Presseguer, productors audiovisuals que van fer la gravació del videoclip. A més, la gravació de les veus es va fer a l'estudi de gravació So Picant, d'Emili Vilamala, ubicat a la Font Picant, a Sant Hilari Sacalm. 

Abans de projectar el videoclip, el públic assistent va poder veure un vídeo de la gravació a So Picant i un vídeo dels assajos de la coreografia, que va comptar amb la col·laboració de Toni López, director de l’escola de dansa TLS de Vic, i Fiona Parramon, coreògrafa, que van ajudar els nois i noies en la part d’expressió i ball del videoclip. Després d'aquests dos vídeos es va fer l'estrena del videoclip, que va agradar molt als assistents. Tothom qui ho vulgui pot veure "Amor eterno" al canal de Youtube de Sant Tomàs.

I en la segona part de l'acte es va presentar el curtmetratge “I tu, quin TOC tens?”, creat i interpretat per professionals i persones usuàries del Centre Ocupacional Sant Tomàs, amb la col·laboració de dos professionals del sector audiovisual, Ricard Munné i Raül Masmitjà. L'Alba Monteagudo, treballadora del Centre Ocupacional de Calldetenes, va explicar com va sortir la idea de fer el curt, que va coordinar juntament amb la Meritxell Molist, treballadora del Centre Ocupacional de Manlleu.


Cal destacar que aquest curtmetratge va ser el guanyador en la categoria de vídeos d’entitats del Festival Inclús, que es va fer el mes de desembre passat a Barcelona.

Els actors i actrius protagonistes del curtmetratge van ser: Rafael Delgado, Xevi Freixer, Gabriel Gonzàlez, Paqui Lara, Laura Lòpez, Anna Molas, José Navarrete, Romà Puigdollers, Alfons Serra i Arnau Vila. Tots ells van rebre el reconeixement del públic. "I tu, quin TOC tens?" també es pot veure al canal de Youtube de Sant Tomàs.

A la part final de l'acte, els actors dels dos vídeos van lliurar un obsequi a tots els col·laboradors, amb xocolata artesana de Sant Tomàs i un detall de Mà a mà, com a agraïment a la seva ajuda. 
En acabar, tots els assistents van gaudir d'un pica pica i van poder acabar de comentar la jugada i passar una bona estona.