dimarts, 2 de juny del 2020

Caminem junts!

Anar a caminar una hora la setmana en companyia d’una persona voluntària de Sant Tomàs, per sortir de casa, moure’s i socialitzar amb una nova coneixença és l’objectiu del projecte “Caminem junts!” , que es va engegar la setmana passada i que tindrà una durada de quatre setmanes.

Així, persones ateses a algun dels serveis de l’entitat que actualment es troben a casa seva a causa de la situació provocada pel coronavirus poden tenir un espai setmanal d’esbarjo sortint a passejar per la població on viuen individualment en companyia d’una o de dues persones voluntàries. 

 
 
 

Una cinquantena de persones ateses s’han apuntat a les caminades, i surten en companyia d’alguna de les prop de quaranta persones voluntàries d’arreu d’Osona i també del grup de voluntaris europeus amb què compta la nostra entitat aquest curs. Cal dir que la majoria de voluntaris ja formaven part de la borsa de voluntariat de la nostra entitat, però també ens fa molta il·lusió que voluntaris nous s’hagin engrescat amb aquest projecte. I la resta són professionals de l’entitat que han tingut l’amabilitat d’oferir-se com a voluntaris per les passejades.

El projecte “Caminem junts!” busca que aquelles persones de serveis com Tac Osona, el Centre Ocupacional o el centre de dia de Riudeperes, que amb la situació actual passen moltes hores a casa, puguin fer una caminada d’una hora la setmana amb algú que no sigui del seu entorn. I és que a banda de fomentar l’activitat física també es vol afavorir la socialització de la persona, ja que és beneficiós conèixer persones noves i establir-hi vincles. Alhora, aquesta sortida ofereix un petit respir a les famílies que tenen cura dels seus familiars, i afavoreix que puguin descansar o cuidar-se.

Aquest projecte va sorgir de la Comissió d’Atenció a les Famílies de Sant Tomàs, que vetlla pel benestar de les famílies i en concret durant els dies de confinament té especial cura a intentar minimitzar l’impacte d'aquesta situació en les famílies, i ha estat coordinat pel SAFD i pel servei de voluntariat de Sant Tomàs.

Ens consta que els participants s’ho han passat d’allò més bé!

Moltes gràcies a tothom que ho fa possible!