dilluns, 6 de maig del 2019

Neix el Club CAR-Club Atlètic Vic

Sant Tomàs i el Club Atlètic Vic signen un conveni de col·laboració per promoure l’esport entre les persones amb discapacitat intel·lectual

El divendres 3 de maig al migdia, a les oficines de Sant Tomàs, el president de Sant Tomàs, Antoni Ramírez, i el president del Club Atlètic Vic, Xavier Sagrera, van signar un conveni de col·laboració entre les dues entitats amb l’objectiu de promoure l’esport entre les persones amb discapacitat intel·lectual, i a través del qual es crea el Club CAR-Club Atlètic Vic. Totes dues entitats ja fa anys que feien activitats conjuntament, i amb la signatura d’aquest conveni han volgut formalitzar aquesta col·laboració.


El conveni vol posar a l’abast de les persones amb discapacitat Intel·lectual vinculades a Sant Tomàs la pràctica d’activitats físiques i esportives, aprofitant el potencial educatiu, formatiu i de desenvolupament de la persona mitjançant l’esport, així com la seva vessant integradora i de cohesió social.

El Club Car-Club Atlètic Vic practicarà l’activitat esportiva de l’atletisme, vestirà l'equipament del Club Atlètic i n'utilitzarà les instal·lacions esportives. L'equip tindrà entrenadors i monitors del club i  podrà participar en diferents activitats i competicions atlètiques.

El Club Atlètic Vic també podrà col·laborar en l’organització d’activitats esportives amb la participació de persones amb discapacitat intel·lectual, i fins i tot acollir curses i jornades entre el Club CAR i altres equips d’entitats del sector social amb les que Sant Tomàs tingui relacions i sinèrgies de treball.

Al seu torn, Sant Tomàs es compromet a difondre i fomentar entre els seus membres la participació en les activitats que es duguin a terme des del Club Atlètic Vic.

Totes dues entitats també s’emplacen a buscar possibles programes de responsabilitat social on hi puguin participar altres empreses o organitzacions i formes de col·laboració per a l’estudi i promoció de la pràctica esportiva com a factor de salut i socialització en les persones amb discapacitat intel·lectual.

El conveni serà vigent fins al desembre de 2020, i tindrà caràcter prorrogable. Una comissió formada per persones de cadascuna de les entitats en farà el seguiment de manera periòdica.