dimarts, 14 de maig del 2019

L’ERESS de Sant Tomàs crea un protocol per a participar a les meses electorals


L’Espai de Reflexió Ètica (ERESS) de Sant Tomàs ha elaborat un protocol per explicar, de forma clara i entenedora, quin és el procés que han de seguir les persones que han estat escollides per formar part d’una mesa electoral. Aquesta proposta sorgeix a partir d’una consulta feta a l’ERESS per part d’un servei de l’entitat.

El proper 26 de maig se celebraran les eleccions municipals 2019 a tot l’estat espanyol, que aquesta vegada coincideixen amb les eleccions al Parlament Europeu. 

El conjunt de ciutadans i ciutadanes que formen part del cens electoral poden ser escollides per formar part de la mesa electoral del seu municipi. A Catalunya, la formació de les meses és competència dels ajuntaments, sota la supervisió de les juntes electorals de zona. Els membres de les meses electorals i els seus suplents es designen per sorteig públic entre totes les persones incloses en la llista d'electors de la mesa corresponent que sàpiguen llegir i escriure i que tinguin més de 18 anys i menys de 70.


Des que el desembre passat va canviar la Llei Electoral tothom té dret a vot o sufragi, i les persones amb discapacitat intel·lectual que no podien votar ara sí que ho poden fer.

Podeu consultar el protocol que ha elaborat l'ERESS en aquest enllaç.