dimecres, 18 d’abril del 2018

El projecte “Companys i companyes de suport” es presenta en unes jornades a la Universitat de Girona


El 12 d’abril es va presentar el projecte “Companys i companyes de suport” de Sant Tomàs a les “Jornades sobre experiències d’atenció a la diversitat per promoure la inclusió educativa i social” que van tenir lloc a la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.

Els objectius de les jornades eren crear un espai formatiu per a la presentació, intercanvi, discussió i reflexió sobre experiències educatives i socials que fomenten la inclusió educativa i social a través de plantejaments organitzatius i curriculars innovadors, de projectes que donen suport a la inclusió social de persones amb discapacitat intel·lectual i de projectes col·laboratius entre universitat i escoles.

Ivana Vilademunt i Anna Gutiérrez, del centre de formació i inserció laboral Eina de Sant Tomàs, hi van presentar l’experiència titulada “Potenciant les relacions per afavorir la inclusió social. La tutoria entre iguals com a eina per la inclusió social. Projecte TOPSIDE”.

Les ponents hi van detallar l’experiència del projecte “Companys i companyes de suport”, a través del qual i en el marc del projecte europeu TOPSIDE, s’han format persones de Sant Tomàs amb discapacitat intel·lectual per ajudar a altres persones de l’entitat a resoldre situacions personals en l’àmbit laboral o del lleure, rebent consell d’una persona d’igual a igual, basant-se en l’experiència personal i no en el consell d’un professional.

Fa uns mesos els companys i companyes de suport de Sant Tomàs van presentar aquest vídeo per donar-se a conèixer:




Les Jornades van ser organitzades pel Màster en Atenció a la Diversitat en una Educació Inclusiva, el Grup de Recerca en la Diversitat i l’Institut de Recerca Educativa de la Universitat de Girona.