dimarts, 30 d’abril del 2013

L’Associació Sant Tomàs distingida amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya


  • La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o una entitat per part de la Generalitat de Catalunya 
  • El lliurament dels guardons tindrà lloc el proper 15 de maig. 
 El premi vol reconèixer la contribució de l'entitat a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. També vol remarcar l'arrelament que té a la comarca d'Osona i l'ampli equip de professionals amb els que compta.

El passat mes de setembre l’Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona varen aprovar per ple sol·licitar la Creu de Sant Jordi 2013 al departament de Catalunya per a l’Associació Sant Tomàs. La candidatura va comptar amb cartes de suport i signatures de persones i entitats de la comarca d’Osona. Gràcies al suport de totes aquestes persones, avui podem dir que estem d’enhorabona.

L’Associació Sant Tomàs és una entitat declarada d’utilitat pública, amb una reconeguda trajectòria de 45 anys a la comarca d’Osona, que vetlla per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual a la comarca d’Osona. Sant Tomàs promou projectes i serveis socioeducatius per a la protecció, la promoció i la millora del benestar personal d’aquestes persones i de les seves famílies.

L'entitat fou fundada el desembre de 1966 per un grup de set famílies amb fills amb discapacitat. S’inicià l'activitat l'any següent amb la posada en funcionament de l'escola l'Estel, amb tan sols 9 alumnes. Avui compta amb 2.023 socis, atén 1.358 persones, i compta amb un capital humà de 575 treballadors, dels quals 213 tenen algun tipus de discapacitat. Des dels primers anys d’existència, Sant Tomàs ha comptat amb el compromís i la col·laboració del teixit social i empresarial en les diverses iniciatives que han estat clau en la història de l’entitat.

Sant Tomàs, avui en dia, forma part del patrimoni social i sentimental d’Osona. Per les seves característiques històriques està profundament arrelada als interessos populars, als valors socials, a la defensa de la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat a Osona, al foment de la participació ciutadana activa a través de les persones, les empreses i les entitats, i també, a la promoció de la consciència solidària i participativa de les persones.

La Creu de Sant Jordi és un reconeixement a les nombroses persones, institucions i empreses que han contribuït i contribueixen a fer possible que molts somnis i utopies, personals i col·lectives, esdevinguin una realitat.

Us donem les gràcies pel vostre suport.

*Podeu consultar la nota de premsa de la Generalitat al següent enllaç: http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=196111&idioma=0