dilluns, 26 de setembre del 2011

L'ASSOCIACIÓ SANT TOMÀS JA DISPOSA D'UN AUTOBÚS ADAPTAT



Aquest mes de setembre l’Associació Sant Tomàs posarà en marxa el seu primer autobús adaptat. Aquest vehicle s’afegeix a les dues furgonetes adaptades de 9 places, la darrera de les quals està en servei des del 2009 gràcies a diferents ajudes econòmiques rebudes i a l’organització d’un concert solidari.

L’Associació St. Tomàs, és una entitat amb serveis geogràficament dispersos en diferents poblacions de la comarca d’Osona: Vic, Manlleu o Calldetenes (entre d’altres). Fins a l’actualitat el transport d’usuaris atesos als serveis de la Finca Sant Tomàs a Calldetenes (Centre Ocupacional i Centre Riudeperes) es contractava integrament a una empresa externa. Davant la dificultat d’utilitzar el transport ordinari (calen places per persones amb mobilitat reduïda, disposar d’una plataforma i la presència d’un acompanyant) s’ha optat per aquesta solució ja que el cost anual del transport és difícilment assumible per a les famílies i genera un dèficit a l'entitat.

Per aquest motiu, durant aquest últim any, Sant Tomàs ha fet diverses gestions per poder disposar d’un autobús propi. Finalment gràcies a les aportacions de l’Obra Social de Caja de Madrid amb 60.000 euros, La Fundació Roviralta amb 15.000 euros, la Fundació Puig-Porret amb 10.000 i Aigües Vic amb 2.000 euros (la foto correspon a l'acte d'entrega), s’ha adquirit un vehicle Mercedes-Benz amb 25 places ordinàries més una per a persones amb mobilitat reduïda, amb diferents configuracions de les places segons necessitats, fins a 5 places ordinàries més 7 per a persones amb mobilitat reduïda, més l’acompanyant i el conductor.




L’autocar el podran utilitzar qualsevol servei de l’entitat que el necessiti, ja sigui per fer una sortida o activitat. Ara bé, els que l’utilitzaran diàriament seran els usuaris del centre de dia de Calldetenes i del Centre Ocupacional; usuaris que necessiten aquest servei de transport adaptat.

Amb l’adquisició d’aquest vehicle l’Associació pretén estalviar i baixar el dèficit que té l'entitat pel transport d'usuaris.