dilluns, 26 de setembre del 2011

L'ASSOCIACIÓ SANT TOMÀS SEGUIRÀ GESTIONANT EL PROGRAMA INCORPORA BARCELONA NORD



El president del Consell Empresarial d’Osona (CEO), Joan Rovira, i el delegat general de Barcelona Província de la Caixa, Feliu Formosa, han signat aquest divendres un acord de col·laboració amb l’objectiu de reforçar l’activitat empresarial dels seus associats i facilitar la seva internacionalització, comprometent-se activament en el desenvolupament econòmic del territori. Durant la jornada també s'ha signat el conveni del programa Incorpora amb l'Associació Sant Tomàs, que gestiona el grup Barcelona Nord. 

El programa Incorpora i l'Associació Sant Tomàs

El CEO, l’Obra Social la Caixa” i l’Associació Sant Tomàs del Grup Incorpora Barcelona que inclou Ampans, Adfo, Càritas Diocesana de Vic i Creu Roja Osona, han signat també un acord de col·laboració dintre del marc del programa Incorpora de l’entitat financera amb un doble objectiu: d’una banda la promoció de la integració laboral de joves en situació de vulnerabilitat, aturats de llarga durada, dones víctimes de la violència de gènere, persones immigrades i persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial entre altres col·lectius; i d’una altra, permetre a les empreses associades portar a terme programes de responsabilitat social empresarial.

Aquesta col·laboració per a la contractació de persones en risc d’exclusió social es durà a terme en el marc d’Incorpora amb l’objectiu que el projecte es pugui implantar en el major nombre possible d’empreses vinculades a CEO. La voluntat és concretar un model d’intermediació que es converteixi en un referent com a eina de cohesió social.

Des de l'any 2008 que l'Associació Sant Tomàs participa al Programa Incorpora hi ha hagut 68 insercions en empreses de la comarca d'Osona i el Ripollès. Actualment la situació econòmica actual provoca que les insercions cada cop siguin més dificultoses, reduint la quantitat de persones inserides l’any 2011 a 14. 

Una altra via d’inserció consisteix en el programa de pràctiques, on les empreses tenen l'opció de facilitar pràctiques formatives per alumnes, fent-ne una via de col·laboració molt útil per a la formació laboral.