divendres, 27 de febrer del 2009

L'ASSOCIACIÓ SANT TOMÀS, MAS ALBORNÀ I CCONG AJUDA AL DESENVOLUPAMENT UNEIXEN ESFORÇOS PER PORTAR A TERME UN PROJECTE AMB DISCAPACITATS A MALI

D'esquerra a dreta: Abel Fontanet, Rafael Jariod, Carme Roquer, Cristina Barbacil i Ariadna Bayot.

El dijous 26 de febrer a la Sala Coll i Bardolet de l'Edifici El Sucre de Vic es va presentar el projecte "Prêt-à-Intégrer", un projecte comú entre l'Associació Sant Tomàs, la Fundació Mas Albornà i el C.C.ONG ajuda al desenvolupament que té com a objectiu donar assistència i afavorir la integració social de les persones amb discapacitat psíquica, física i/o malaltia mental de la Comuna de Hombori, situada a l'est de la regió de Mopti, aproximadament a 1.000 km de Bamako, capital de Mali.
El projecte pretén lluitar contra l'abandonament de les persones amb discapacitat que resideixen a la comuna d'Hombori. L'exclusió d'aquestes persones es plasma en l'absència mèdica especialitzada i en la no integració del col.lectiu a la comunitat.

L'acte va estar presidit per Carme Roquer, Vicepresidenta de Sant Tomàs, la qual va donar el primer torn de paraula a Abel Fontanet, coordinador del projecte i responsable de l'Àrea Ocupacional i d'Habitatge de Tac-Osona. Tot seguit, Cristina Barbacil, responsable de comunicació i projectes de Mas Albornà, va presentar l'entitat i el suport que donaran al projecte "Prêt-à-Intégrer". L'encarregada d'explicar les fases de treball en què es desenvoluparà el projecte va ser Ariadna Bayot, tècnica del projecte i Directora Tècnica del Centre Ocuacional Tac-Osona a Manlleu. Finalment, el President de C.C. ONG ajuda al desenvolupament, Rafael Jariod, va tancar l'acte exposant les experiències viscudes en primera persona a Mali i la necessitat de portar a terme el projecte.

Al final de l'acte es va obrir un torn de preguntes on totes les persones interessades van poder intervenir.

El Projecte Prêt-à-Intégrer està obert, des d'un punt de vista tècnic, a tots els professionals de Sant Tomàs, i des d'un punt de vista de voluntariat a tothom que hi vulgui col·laborar. Si voleu conèxier més sobre "Prêt-à-Intégrer" podeu enviar la vostre consulta a cooperacio@santtomas.cat.