dimecres, 25 de febrer del 2009

l'INCASÒL, DE LA MÀ DE L'AJUNTAMENT DE VIC, ARRENDA A SANT TOMÀS 6 PISOS DE PROTECCIÓ OFICIAL

L'octubre de l'any passat l'Ajuntament de Vic i Adigsa van lliurar les claus de 56 pisos de protecció oficial, en règim de lloguer, d'una promoció de 68 habitatges. Els 12 restants es van reservar per a entitats de caràcter social: 6 per a Càritas Diocesana de Vic i 6 per Sant Tomàs. Avui dimecres 25 de febrer, a les 10:00 del matí, s'ha signat el contracte de lloguer d'aquests 6 pisos cosa que permet al Servei d'Habitatge de l'Associació incrementar substancialment la seva capacitat de resposta davant la creixent demanda d'aquest servei entre el col·lectiu atès.

Els habitatges es troben situats entre els carrers Nadal i l'Esbart del sector el Nadal, en un solar cedit per l'Ajuntament a l'Institut Català del Sòl (Incasòl), que és l'organisme que construeix els pisos de la Generalitat. L'empresa Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha cedit la gestió a l'Ajuntament de Vic.

La promoció es distribueix en dos blocs, en un dels blocs Sant Tomàs disposarà de 3 pisos de dues habitacions i una superfície útil de 65m2 i en l'altre bloc 3 pisos més, dos de dues habitacions i el tercer de tres habitacions amb una superfície útil de 78 m2. Els 6 pisos estan en planta baixa, són practicables però no estan adaptats.

L'obra és fruit d'un projecte de l'arquitecte Josep Maria Claparols i ha tingut un pressupost de 4,20 milions d'euros.