dimarts, 3 de març del 2009

EINA PARTICIPA EN EL "PROGRAMA DE PROSPECCIÓ I ACOMPANYAMENT A LA INSERCIÓ LABORAL DE PERSONES AMB DISCAPACITAT"

El Departament de Treball ha destinat 3 milions d’euros per potenciar la inserció laboral a l’empresa ordinària de més de 900 persones amb discapacitat.
Aquesta iniciativa s’emmarca en la Estratègia per a la inserció laboral de persones amb discapacitat a Catalunya que el Departament de Treball ha impulsat conjuntament amb els agents socials i econòmics del Consell de Relacions Laborals.

73 tècnics de 56 entitats de tot Catalunya entre aquests, 2 tècnics d'EINA, seran els responsables de portar a terme l’acompanyament directe i continuat a la persona treballadora amb discapacitat per tal de facilitar l’adaptació de la persona treballadora a la tasca concreta que ha de dur a terme, i al mateix temps, ajudar a l’empresa a establir procediments i mètodes que permetin a la persona amb discapacitat aprofitar al màxim les seves potencialitats. Aquesta fórmula facilita a ambdues parts –empresa i persona treballadora- l’acolliment de la persona amb discapacitat al seu nou entorn per a que pugui maximitzar el seu rendiment en un règim laboral no protegit.

En principi l’acompanyament, que és més intens en iniciar-se la relació laboral i gradualment passa a ser un seguiment periòdic, està previst que duri uns dos anys de mitjana, però si és necessari aquest període es pot perllongar per tal d'així garantir l’accés, la presència i la permanència de les persones amb discapacitat en el mercat laboral en condicions dignes i de qualitat, en funció de les seves necessitats i potencialitats específiques.
Aquesta ordre de subvencions s’emmarca en la “Estratègia per a la inserció laboral de persones amb discapacitat a Catalunya” que s’està desenvolupant en el període 2008 – 20010.
El fet que aquesta estratègia sigui fruit de la tasca feta i acordada en l’àmbit del Consell de Relacions Laborals, amb presència, a més del Govern, de Foment, Pimec, CCOO i UGT i s’hagi consensuat amb les principals entitats de suport a les persones amb discapacitat que operen a Catalunya, serà la clau per garantir que tots els actors que treballen per la integració laboral de les persones amb discapacitats orientin les seves actuacions envers objectius comuns i complementaris. L’Estratègia, a banda d’impulsar mesures innovadores, permet unificar i dotar una orientació comuna a tota una sèrie d’actuacions que de manera individual es va duent a terme a Catalunya.