divendres, 27 de febrer del 2009

PROGRAMA TACIS: SINERGRUP A RÚSSIA


Els dies 17 i 18 de febrer va tenir lloc a Novosibirsk (La Sibèria) la conferència de clausura del programa TACIS. Aquest programa de la Unió Europea, de cooperació amb Rússia i les ex-repúbliques soviètiques té com a finalitat ajudar a aquests països en el seu trànsit a la democràcia i l’economia de mercat. En aquest cas concret un equip internacional d’experts ha treballat el tema de les “Malformacions congènites i anomalies genètiques: prevenció de la malaltia infantil i de la orfanesa social”. El projecte, realitzat a la regió de Novosibirsk de 2007 a 2009, ha incidit en la transició del model mèdic de malaltia al model mèdico-social basat en els drets de les persones, la abolició de la discriminació i la llibertat d’escollir.

Aquest programa ha estat coordinat pel Fons de Beneficència “Downside Up” (Rússia) i ha comptat amb el partenariat de l’Associació Arseaa (Tolosa-França) i de Sinergrup.

A la conferència de cloenda, la Dra. Esther Gean Molins ha presentat “La consulta mèdico-genètica en l’assistència obstètrica i en la pediatria a Catalunya”, on ha posat de relleu un enfoc interdepartamental en el treball amb les famílies, el Sr. Manuel Palou, Gerent de Viver de Bell-lloc i Director General de Sinergrup, ha parlat del paper de les entitats no governamentals en la prestació de serveis socials, posant l’accent en les xarxes d’intercanvi i col·laboració i el Sr.Ricard Aceves, gerent de Sant Tomàs i Vicepresident de Sinergrup, ha presentat la xarxa catalana de centres de desenvolupament i atenció precoç (CDIAP).

A la sessió del dia 18, la delegació catalana va representar la Unió Europea.