dilluns, 16 de març del 2020

Situació dels diferents serveis de Sant Tomàs davant del coronavirus

Per ara, a Sant Tomàs estem tots bé de salut, afortunadament!

Estem, però, en estat d’alarma. Continuem adoptant les mesures per protegir-nos del coronavirus, i anem seguint les directrius del govern de la Generalitat per contenir la propagació del virus.

La situació a dia d'avui dels serveis de Sant Tomàs és la següent:


CDIAP Tris Tras, CDI Espai Viu, l'Estel i Centre Ocupacional Sant Tomàs (Calldetenes i Manlleu) i Centre Cívic de Santa Anna de Vic (cogestionat per Sant Tomàs):  tancats / activitat suspesa

Centre Riudeperes: oberts els serveis residencials, tancat el centre de dia. A la residència s'han extremat les mesures de protecció tant pel personal com per les persones ateses.


Llars: obertes 24 hores. S'han extremat les mesures de protecció i de neteja. S'ha reforçat el personal amb treballadors i treballadores d'altres serveis de l'entitat. S'han desaconsellat les visites externes per evitar contagis.


Centre de formació i inserció laboral: ha suspès els cursos de formació.

Centre Especial de Treball: fins avui dilluns hem mantingut l’activitat però de mínims. Només algunes persones han anat a treballar i s'han quedat a casa les que tenen més risc per edat o amb patologies respiratòries. Encara que el Govern no ha adoptat a dia d’avui mesures per tancar les empreses, vista l’evolució de la pandèmia, hem decidit que a partir de demà dimarts els nostres centres de Manlleu i Vic tancaran per la seguretat de tothom i només mantindrem alguns serveis indispensables. La Cuina només mantindrà el servei al Centre Riudeperes i alguns altres serveis mínims.

Reclamem i confiem que les administracions adoptaran mesures clares de protecció pels treballadors i les treballadores de CET i per als mateixos CET i així poder superar aquesta situació sense perjudicis importants per uns i altres.

SAD i Respir: es mantenen els serveis indispensables. S'han pres mesures de protecció pels treballadors i treballadores. S'ha actualizat el protocol de mesures de protecció i d’actuació per als professionals, seguint les indicacions del Departament de Salut.

Club CAR: ha suspès totes les activitats de lleure i esport.

A més, també s'han suspès els cursos del Programa Incorpora i del SOC, i les pràctiques.


A les oficines centrals s’aplica el teletreball en la mesura del possible i s’han anul·lat les reunions presencials.

Hem demanat a les persones voluntàries que mentre duri aquesta crisi interrompin la seva col·laboració amb la nostra entitat, per evitar contagis.

En les instal·lacions de la nostra entitat que es mantenen obertes es continuen prenent les mesures d’higiene i prevenció aplicades fins ara. S'han restringit les visites externes i a l'entrada de cada servei és obligatori netejar-se les mans amb sabó hidroalcohòlic. S'ha intensificat la neteja i desinfecció de punts de contacte i superfícies.