divendres, 31 de gener del 2020

Més de cent persones a la xerrada sobre l’autisme

Més de cent persones van assistir a la xerrada “L’autisme des de dintre. Una manera diferent d’entendre el món” a càrrec de Ramon Cererols i organitzada pel Centre de Desenvolupament Integral Espai Viu de Sant Tomàs, que va tenir lloc ahir 30 de gener a la Sala Segimon Serrallonga de la UVIC-UCC.


La xerrada va permetre als assistents apropar-se a com és ser una persona amb la síndrome d’Asperger. Cererols, enginyer industrial i informàtic jubilat que ja de gran va descobrir que tenia la síndrome, va fer un repàs de la seva vida amb aquesta condició, des de la seva infantesa fins a l’actualitat. El ponent va remarcar la sort que va tenir de fer de la seva afició, la informàtica, la seva professió; però també, va posar en relleu l’ansietat que li provocaven els canvis i el sobreesforç que li suposaven les relacions interpersonals.


Cererols va explicar que no es tracta de “ser autista o tenir autisme” sinó que “L’autisme és una manera de ser” tot remarcant que “no és el nen que s’ha d’adaptar a l’entorn sinó que també cal que l’entorn s’adapti a ell”. Finalment va cloure que “moltes vegades s’apliquen tractaments perquè el nen es porti bé, però cal posar atenció en aconseguir que d’adult sigui una persona plena i independent”.

La xerrada, que va durar unes dues hores, va finalitzar amb un torn obert de preguntes molt participatiu on Cererols va resoldre diversos dubtes als assistents.

Des de Sant Tomàs estan molt agraïts tan a Ramon Cererols per haver compartit la seva experiència personal com amb l’èxit d’assistència i participació a la xerrada. Moltes gràcies a tots i a totes!