dijous, 16 de gener del 2020

L’Espai Viu de Sant Tomàs organitza a Vic la xerrada "L’autisme des de dintre", de Ramon Cererols

El dijous 30 de gener a les 19.30 hores tindrà lloc a la Universitat de Vic la conferència “L’autisme des de dintre. (Una manera diferent d’entendre el món)”, a càrrec de Ramon Cererols, organitzada pel Centre de Desenvolupament integral (CDI) Espai Viu de la Fundació Sant Tomàs. 


Ramon Cererols és un enginyer industrial i informàtic jubilat que quan ja de gran va descobrir que tenia la síndrome d'Asperger va començar a estudiar obsessivament aquest trastorn de l’espectre autista. Fruit d’això va publicar el llibre “Descobrir l’Asperger”, en què descriu els coneixements actuals sobre la síndrome i hi aporta la seva experiència personal, i arran d’això s’ha convertit en divulgador de l’autisme.

Fa uns anys, els trastorns de l’espectre autista només eren conegut per alguns especialistes, pels afectats i pel seu entorn. Actualment se’n detecten més casos, i socialment també es coneix més, sobretot arran de la rellevància de persones famoses a qui s’atribueixen trets autistes, com la líder mundial de la lluita contra l’emergència climàtica, Greta Thunberg, o per la proliferació de personatges de ficció amb aquestes característiques a llibres, pel·lícules i sèries de televisió (trilogia Millenium, The Big Band Theory, Sherlock...). 

La visió que es té de l’autisme està condicionada per aquests relats, per això l’aportació de Ramon Cererols, amb la seva visió des de dins però també extremadament documentada amb les investigacions científiques més destacades, és de gran interès.

El CDI Espai Viu, que presta serveis a infants i joves amb necessitats de suport en atenció psicològica, de fisioteràpia i logopèdia, ofereix aquesta xerrada gratuïta i oberta a tothom, i es farà a la sala Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic (Masia Torre dels Frares, carrer d'en Perot Rocaguinarda, 17, Vic).

Us hi esperem!