dilluns, 3 de desembre del 2018

Sant Tomàs guanya el premi al millor curtmetratge d’entitats al Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona Inclús

El curtmetratge interpretat i realitzat per persones del Centre Ocupacional Sant Tomàs titulat “I tu, quin TOC tens?” guanya el primer premi al millor curtmetratge de la categoria d’entitats del Festival Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona, que ha tingut lloc al CaixaForum entre el 27 de novembre i el 2 de desembre.

Una representació de l’equip del vídeo de Sant Tomàs va assistir dissabte a la projecció que se’n va fer en el marc del festival, i també ahir al vespre van ser a la gala de cloenda del festival en què es va fer el lliurament dels premis.

L’equip del vídeo “I tu, quin TOC tens?” està format per 23 persones, entre actors, actrius i equip de direcció. Aquest vídeo ha estat un projecte impulsat per les monitores del Centre Ocupacional Sant Tomàs Alba Monteagudo i Meritxell Molist, que també l’han codirigit, juntament amb Ricard Muné i Raül Masmitjà.

L’equip s’ha mostrat molt content per aquest premi, que suposa un reconeixement i un estímul a continuar treballant de manera creativa per apropar a tothom la realitat del col·lectiu de persones amb discapacitat.

El Festival Inclús, que enguany ha arribat a la sisena edició, promou les obres audiovisuals sobre la diversitat funcional, amb l'objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat des d'un punt de vista diferent. L’Associació Inclús, organitzadora del festival, aquest any s’ha unit amb l’associació Arep, Associació per a la rehabilitació de les persones amb malaltia mental, per convocar el concurs de curtmetratges amateur "Posa't a la nostra pell", adreçat a entitats que presentessin vídeos on persones amb algun tipus de diversitat funcional es posessin a la pell d'una altra persona amb una diversitat funcional diferent i realitzessin un curt.

El vídeo presentat per Sant Tomàs, titulat “I tu, quin TOC tens?”, se centrava en el Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC) i ha estat el curtmetratge guanyador d’entre els 11 que s’han presentat.

El vídeo es projectarà en la propera edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya que se celebra a Sitges.

Moltes felicitats a tot l’equip del vídeo “I tu, quin TOC tens?”!!