dimarts, 20 de novembre del 2018

El Club de lectura de Sant Tomàs participa en el programa “Vic viu la diversitat funcional”


Un grup de persones del Club de lectura de Sant Tomàs van llegir un conte a nens i nenes en el Contacontes organitzat divendres passat, 16 de novembre, el marc del programa d'activitats “Vic viu la diversitat funcional” a l’Espai familiar municipal de Vic.

Amb la idea de fer visible la diversitat funcional entre la canalla i les seves famílies es van explicar dos contes. El primer va anar a càrrec de la Companyia Fes-t’ho com vulguis, amb la proposta artística “El mag de tots colors”. Tot seguit una part dels membres del club de lectura de Sant Tomàs, que habitualment es troben a la biblioteca Joan Triadú, van explicar “La meva història”, el conte il·lustrat creat amb motiu del 50è aniversari de l'entitat. Aquest llibre narra la història de Sant Tomàs des de la visió d'un infant amb discapacitat intel·lectual. En aquest cas van fer una lectura del conte acompanyant-la dels dibuixos que l’il·lustren, elaborats per les persones del servei de disseny gràfic i il·lustració de Sant Tomàs, Autèntic.

El Club de lectura de Sant Tomàs es du a terme setmanalment a la biblioteca de Vic i hi participen 12 persones aficionades a llegir i vinculades a Eina o a Tac Osona. És una activitat molt valorada per totes elles i dinamitzada pel tècnic de la biblioteca Robert Jové.

El programa d’activitats “Vic viu la diversitat funcional” l’han organitzat conjuntament l’Ajuntament de Vic i les entitats sense ànim de lucre de la ciutat que atenen persones amb diversitat funcional, i fins a mitjans de desembre s’han programat tallers, exposicions i activitats per sensibilitzar sobre aquesta pluralitat.

A banda del Contacontes, persones vinculades a Sant Tomàs també participaran en activitats esportives organitzades en el marc del programa d'activitats, i des d'Autèntic s'ha col·laborat en l'elaboració del material gràfic de difusió del programa.