dilluns, 4 de desembre del 2017

Sant Tomàs celebra la festa de cloenda dels seus 50 anys al teatre L’Atlàntida de Vic


Puigdemont envia un missatge felicitant a l’entitat pel 50è aniversari des de Brussel·les


Ahir, diumenge 3 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, Sant Tomàs va cloure la celebració del cinquantenari amb una festa de cloenda que va omplir la Sala Ramon Montanyà del teatre L’Atlàntida de Vic.


L’acte va posar el punt final a un any ple d’activitats i actes commemoratius que ha deixat estampes tan remarcables com la xarxa humana Dreams a la plaça Major de Vic.

Durant la festa es va projectar el documental del 50è aniversari que ha elaborat el realitzador Xef Vila i que s’ha creat amb el suport de la Fundació Puig-Porret. Un vídeo que recull el testimoni dels creadors de l’escola l’Estel, el primer servei que va oferir Sant Tomàs, passant pels promotors de la campanya que va permetre comprar el monestir de Sant Tomàs, així com professionals que han vist créixer l’entitat des dels seus inicis.


La celebració, que va ser conduïda pel periodista vigatà Marc Güell i per l’Aida Aumatell i la Sandra Plans, persones ateses a Sant Tomàs, va comptar amb la presència del president de Sant Tomàs, el Sr. Toni Ramírez, el president del Consell Comarcal d’Osona, l’il·lustríssim Sr. Joan Roca i l’alcaldessa de Vic, l’excel·lentíssima Sra. Anna Erra que van respondre a diverses preguntes dels presentadors.


També, i per sorpresa de tots els assistents, el Molt Honorable Sr. Carles Puigdemont va enviar unes paraules de felicitació per Sant Tomàs des de Brussel·les i va definir l’entitat “com a pionera a Osona i a Catalunya”.


L’acte va estar amenitzat pel mag i actor tonenc Jordi Pota i per l’actuació musical de l’associació Tirabol, grup de música integrat per músics professionals, amateurs i persones amb discapacitat que van interpretar diverses peces, algunes amb persones ateses a Sant Tomàs.


La festa, on es va llegir un manifest en el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual, va finalitzar amb el vídeo del making of de la cançó “petits regals” en el que han participat diversos artistes de la comarca, així com usuaris de Sant Tomàs en els cors i en el disseny del disc que porta per títol el mateix nom que la cançó.


Durant la celebració es va poder adquirir el conte d’en Tomàs, un conte infantil il·lustrat per usuaris del Centre Ocupacional de Calldetenes on s’explica els inicis de Sant Tomàs, la joia dels 50 anys de l’entitat, el torró de Sant Tomàs, així com el CD “petits regals” creat en benefici de Sant Tomàs.

La festa de cloenda dels 50 anys de Sant Tomàs va comptar amb el patrocini de l’Obra Social “la Caixa” i amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Vic.