dimecres, 20 de desembre del 2017

“La meva història” el conte infantil de Sant Tomàs

El conte, il·lustrat per persones ateses a l’entitat, és un dels primers projectes del nou estudi d’art i disseny de Sant Tomàs

Ahir es va presentar el conte infantil il·lustrat “La meva història” de Sant Tomàs a la llibreria Abacus de Vic. El llibre ha estat creat amb motiu del 50è aniversari de l’entitat i sota la marca Autèntic.cat, el nom del nou estudi d’art i disseny de Sant Tomàs.


El conte, que explica la història de l’entitat des de la visió d’un nen amb discapacitat intel·lectual, ha estat il·lustrat íntegrament per persones ateses a Sant Tomàs i editat per la mateixa entitat amb l’assessorament de l’editorial L’Àlber.


A la presentació hi han participat els il·lustradors del conte, que han fet una demostració dels seus dots artístics, dibuixant algunes de les il·lustracions que es poden veure al conte, i les autores del llibre i responsables d’Autèntic.cat, Anna Freixas i Helena Novellas.


El conte és un dels primers projectes que sorgeix des del nou estudi d’art i disseny Autèntic.cat de Sant Tomàs, que busca com comenten l’Anna i l’Helena, impulsores del projecte, “potenciar el talent artístic de les persones, deixant de banda la discapacitat perquè se’n valori únicament la vessant artística i creativa”.

Autèntic.cat neix aquest 2017, dins el Centre Ocupacional de l’entitat, amb l’objectiu de donar sortida a les creacions dels usuaris de Sant Tomàs, que tal com expliquen l’Anna i l’Helena “eren realment espectaculars i era una llàstima que no es donessin a conèixer”.


El conte es pot adquirir a la llibreria Abacus, al Cafè de les Lletres i al Petit Tresor de Vic, a Can Manolito de Roda de Ter, al Punt Font de Sant Pere de Torelló i molt aviat als diferents serveis de l’entitat.


Com es va fer?