dijous, 16 de novembre del 2017

Sant Tomàs crea una joia amb motiu dels 50 anys

La peça està basada en un dibuix del vigatà Rubèn Llauger, persona atesa al Centre Ocupacional de l’entitat


Ahir a les 12 h va tenir lloc la presentació de la joia MONS, creada amb motiu del 50è aniversari de Sant Tomàs i sota la marca d'artesania social de l'entitat Mà a mà, a la joieria Enric Isern de Vic.

La peça, de plata envellida amb fil de cautxú i tancament de plata, ha estat dissenyada i elaborada per persones del Centre Ocupacional de l'entitat i amb la col·laboració del joier Enric Isern.


El disseny de la joia es basa en el dibuix, format per cases amb portes i finestres, obra del vigatà Rubèn Llauger, persona atesa al Centre Ocupacional de Sant Tomàs. Segons comenta Cristina Anglada, educadora del mateix centre, "el dibuix d'en Rubèn és la perfecta definició de Sant Tomàs, petits mons, tots diferents, tots junts". El joier Enric Isern afirma que "veien el dibuix vaig veure clar que podíem fer una joia contemporània amb molt significat".

Foto de grup d'aquest dimecres durant la presentació de la joia a la premsa.
A la foto el president de Sant Tomàs, Sr. Toni Ramírez; el joier, Enric Isern,
i persones ateses i educadors del Centre Ocupacional. 

L'entitat espera donar visibilitat al saber fer de les persones que s'atenen a Sant Tomàs i oferir aquest Nadal un producte vinculat al territori i amb un alt component social.

El president de Sant Tomàs, el Sr. Toni Ramírez, destaca que "aquesta creació és un projecte innovador dins de Sant Tomàs i esperem que tingui una bona acollida entre la societat osonenca que tan suport ens ha donat durant aquests 50 anys".


La joia, que s'ha completat amb unes arracades a conjunt, ja es pot adquirir a la botiga online maama.cat, al Centre Ocupacional de Calldetenes i a la joieria Enric Isern de Vic. Els beneficis obtinguts es destinaran a la pròpia marca d'artesania social de l'entitat, Mà a mà.