dilluns, 3 de juliol del 2017

Aquest dissabte s’estrena la Sardana de Sant Tomàs al Concurs de Colles Sardanistes que es farà a la plaça Major de Vic

Aquest dissabte, 8 de juliol, al vespre, s’estrenarà la Sardana de Sant Tomàs en el marc del 92è Concurs de Colles Sardanistes que organitza la Colla la Riallera de Vic dins de la Festa Major de la ciutat.



El Concurs començarà a les 10 del vespre i comptarà amb 34 colles sardanistes d’arreu del país, i s’espera que hi hagi més de 400 persones ballant sardanes. La cobla que interpretarà les sardanes serà la Bisbal Jove.

Cap a les 11 de la nit està previst que es presenti la Sardana de Sant Tomàs, que és una de les poques sardanes per ser cantada, i es ballarà com a sardana de germanor. La música d’aquesta peça ha estat composada pel mestre Rafel Ramírez, i la lletra l’ha escrit precisament el president de Sant Tomàs, Antoni Ramírez.

La sardana en honor a Sant Tomàs vol exaltar la tasca que s’hi fa per treballar per la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies a la nostra comarca. La peça parla del valor de la integració i la inclusió social, i de la feina que es fa a Sant Tomàs per vetllar pel col·lectiu durant tota la seva vida.

La sardana serà interpretada per la reconeguda soprano Rosa Mari. En una de les rotllanes hi haurà prop d’una vintena de sardanistes vinculats a Sant Tomàs, els quals dissabte passat van tenir ocasió de fer un assaig amb la Colla la Riallera, a qui agraïm molt la seva col·laboració.

La presentació de la Sardana de Sant Tomàs es fa en l’any de celebració del 50è aniversari de l'entitat.

En cas de pluja, l'acte es farà al recinte firal El Sucre de Vic.

Hi esteu tots convidats!