diumenge, 1 de desembre del 2013

Es celebra una segona edició dels Premis Toni Manchón de l'Associació Sant Tomàs




Avui diumenge 1 de desembre a les 6h de la tarda, l’Associació Sant Tomàs i la família de Toni Manchón amb la col·laboració de la SSM BIG HAND, han organitzat un acte emmarcat en el dia Internacional de les persones amb discapacitat, celebrat demà passat arreu del món.

En l’acte s’han entregat els premis als projectes presentats a la segona edició del Premi Toni Manchón per a les persones. Aquest premi va néixer per la iniciativa d’una família de l’entitat que va perdre el seu fill ara fa poc més de dos anys, en agraïment el tracte rebut i essent conscients de l’enorme importància que es tracti amb estima i afecte als usuaris.

Carme Roquer, vicepresidenta de l’entitat ha presentat l’acte davant dels 150 assistents destacant la importància de la celebració d’un acte com aquest en un dia com aquest “Una entitat que som tots, tots els que estem avui aquí: els usuaris que són el nostre fer dia rere dia, les famílies que ens recolzeu i ens ajudeu amb el que faci falta, els treballadors que doneu tot el que podeu per oferir un bon tracte als nostres usuaris i també a persones externes, els components de la SSM BIG HAND, que fan que puguem passar una tarda ben entretinguda.” Carme Roquer també a donat pas a la visualització del nou vídeo de l’entitat.

Tot seguit, els beneficiaris de la primera edició del Premi Toni Manchón, el grup d’autogestors, ha explicat com i quines activitats han pogut portar a terme gràcies a haver guanyat el premi.

Seguidament Tina González, directora de l’Àrea laboral de les persones, ha explicat les especificacions de la segona edició del premi Toni Manchón, el qual s’hi han presentat un total de 6 projectes realitzats per professionals o equips de professionals de l’Associació Sant Tomàs que facin atenció directa i que hagin presentat un projecte complint les bases del concurs. La Tina també ha volgut agrair l’esforç que va fer el jurat del projecte format per Josep Ramírez, del Departament d’Educació de la Catalunya Central; Mireia Datsira, membre del Centre d’Estudis Sanitaris de la Universitat de Vic; Carme Roquer, membre de la Junta de Sant Tomàs; Mª Àngels Manchón, germana de Toni Manchón i, ella mateixa.

Tot seguit, Tina González ha nombrat el nom dels guanyadors d’enguany i juntament amb MªÀngels Manchón han donat el xec de 1.500€ als guanyadors pel projecte Teràpia aquàtica al centre Riudeperes. Tot seguit s’han nombrat tots els projectes presentats i se’ls ha donat un obsequi.

Tot seguit, hi ha hagut una actuació de la SSM BIG HAND, una banda de percussió corporal formada per 25 músics, els quals a través del sons que transmetia la percussió amb el seu cos ens han fet vibrar de valent a tots els assistents. Una actuació diferent que ha servit per tancar l’acte emmarcat en el dia de les persones amb discapacitat.