dimecres, 3 d’octubre del 2012

Sant Tomàs rep la visita de la gerent d'Inclusion Europe, entitat que defensa els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual a Europa

*D'esquerre a dreta: Ricard Aceves, director general de Sant Tomàs; Jordi Costa, representant de Feaps Espanya a Inclusion Europe; Tina González, directora de l'Àrea laboral de les persones de l'Ass. Sant Tomàs; Camile Latimier, gerent d'Inclusion Europe i Anna Gutierrez, responsable del projecte Topside a l'Ass. Sant Tomàs.

Camile Latimier, gerent de l’entitat “Inclusion Europe”, entitat que defensa els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual a Europa, ha visitat l’Associació Sant Tomàs per tal de tancar un acord perquè Sant Tomàs participi al Projecte novador: Topside

Topside és un programa europeu promogut per "Inclusion europe" que pretén formar a persones amb discapacitat intel·lectual a través d’un programa formatiu, perquè puguin aconsellar i donar suport a altres persones també amb discapacitat intel·lectual. Topside, és un símil del grup pare a pare, on pares de fills amb discapacitat intel·lectual es troben per compartir les seves experiències personals. A topside les persones amb discapacitat intel·lectual podran parlar amb els seus companys de temes com per exemple l’emancipació, començar a treballar o les relacions de parella entre d’altres. 

Tot i que el Programa “Topside” finalitza el desembre del 2013, la idea és donar-li continuïtat. En total hi participen 5 entitats de 5 països diferents, entre ells República Txeca, Finlàndia, Romania, Holanda i Bèlgica. A nivell espanyol l’Associació Sant Tomàs és l’entitat escollida per desenvolupar el projecte.