dimecres, 10 d’octubre del 2012

El Club Car als Special Olympics 2012

El Club Car, servei de lleure i esport de l’Associació Sant Tomàs, participa a la 20a edició dels Special Olympics que tindran lloc a Vilanova i la Geltrú de l’11 al 14 d’octubre.

Aquesta vegada seran més de 1.100 esportistes d’arreu de Catalunya, Espanya i Europa que participaran en 10 disciplines esportives diferents. Un acte esportiu i social que vol transmetre un missatge positiu de compromís, però que també pretén reivindicar el paper que han de jugar els nostres esportistes.

Per l’edició d’enguany, les disciplines esportives a les quals participarà el Club Car són de bàsquet, futbol sala, petanca, hoquei adaptat i natació amb un total de 46 esportistes i 10 entrenadors acompanyants.

Fa 20 anys, l’any 1992, un gran grup de persones va creure en un projecte que apostava pels esportistes amb discapacitat intel·lectual i per un moviment internacional que els identificava i els representava: Special Olympics. Tenien la visió i tenien l’oportunitat: la celebració dels Jocs Olímpics i Paralímpics a la ciutat de Barcelona. Aquest grup es va posar a treballar per assolir que els Jocs de Barcelona fossin els Jocs de TOTS, aconseguint que a la capital catalana se celebressin tots els grans esdeveniments olímpics. Des de llavors cada edició ha vetllat per dur a terme una competició esportiva per a persones amb discapacitat intel·lectual, visible socialment, amb diverses disciplines i de caire internacional.

Els Jocs Special Olympics ofereixen als esportistes l’oportunitat de desenvolupar les seves aptituds físiques i l’esperit de superació, gaudint de moments d’alegria i compartint resultats, habilitats i companyia amb els familiars, amb altres esportistes, voluntaris i amb la comunitat en general. També és una oportunitat per retrobar les persones que durant l’any participen en les diferents competicions organitzades tant a Catalunya com a altres comunitats o països.

L’acte inaugural és el dia 11 d’octubre al pavelló de la Mar Bella de Barcelona, a les 20h. Es podrà seguir tot l’acte en directe pel Canal esports 3 a les 21h. Les competicions tindran lloc tot seguit a les instal·lacions esportives de Vilanova i la Geltrú fins el diumenge 14 d’octubre que hi haurà la festa de clausura al camp de futbol de la ciutat.

Molta sort als nostres esportistes!