dilluns, 21 de novembre del 2011

Visita Internacional a l’Associació Sant Tomàs en col·laboració amb Sinergrup



Des de fa alguns mesos, l’Associació Sinergrup participa en el projecte “Partnering for success”, en el marc del programa europeu Grundtvig, i en col·laboració de la Fundació Astres, juntament amb dos socis més del Regne Unit (Pluss) i Finlàndia (Tuettu työllistyminen ry).

L’objectiu del projecte és avançar en l’aprenentatge, coneixement i la pràctica de la integració socioeconòmica de persones amb discapacitat intel·lectual i/o de salut mental a través del treball en xarxa entre persones amb discapacitat, empresaris, administracions públiques i entitats que es dediquen a la integració sociolaboral.

El projecte s’articula en tres línies de treball:

Compartir pràctiques innovadores o efectives per a la integració sociolaboral d’aquest col·lectiu, treballant en xarxa amb els actors socials. Compartir metodologies per a la institucionalització i sostenibilitat d’aquestes pràctiques (polítiques públiques o privades locals i finançament). Desenvolupar i dur a terme plans d’acció per promoure la responsabilitat social a les regions dels socis del projecte i a Europa.

Per al desenvolupament metodològic del projecte s’han creat tres grups de treball. Sinergrup forma part d’un d’ells en el que s’abordarà el tema de la responsabilitat social.
Ja s’han fet diferents trobades internacionals al Regne Unit i Finlàndia.

Durant els dies 14, 15 i 16 de novembre s’ha organitzat una visita internacional de les entitats angleses i fineses, a Catalunya.

Concretament des de Sinergrup, i en el marc de participació d’aquest projecte, el dia 15, es va organitzar una visita en col·laboració amb l’Associació Sant Tomàs per donar a conèixer els diferents serveis que ofereix l’entitat a la comarca d’Osona.

La visita va consistir en una presentació general de Sinergrup i de l’Associació Sant Tomàs, per explicar a continuació el servei d’integració laboral EINA i el Centre Especial de Treball TAC-OSONA, i amb les corresponents visites als espais on es desenvolupen algunes de les activitats laborals.

El grup també va visitar el Centre Ocupacional. La jornada va finalitzar amb un dinar en el mateix centre ocupacional i una reunió de treball entorn a la responsabilitat social.

El projecte es preveu que finalitzi a mitjans del 2012.