dilluns, 21 de novembre del 2011

Curs a Riudeperes sobre “La detecció i tractament de la disfàgia neurògena”.




El passat 8 d’Octubre, el Centre Riudeperes va oferir un curs sobre “La detecció i tractament de la disfàgia neurògena”.

El curs, que va tenir lloc al mateix centre, hi van assistir 35 persones, entre les quals també hi havia professionals de diferents serveis de l’Associació. La durada de la formació va ser de 6 hores i va constar d’una part teòrica i una part pràctica.

L’objectiu del curs era aprendre unes bases per poder avaluar, diagnosticar i tractar les persones amb trastorns en la deglució, així com també detectar clínicament els possibles riscos o problemes que poden tenir. El curs va estar impartir la Dra. Mª Mercedes Velasco, metgessa especialitzada en foniatria i logopèdia i en medicina física i rehabilitació de l’hospital de la Vall d’Hebron.

En general la valoració del curs va ser molt positiva; va ser un curs amè i interessant. La part pràctica, sobretot, va permetre la participació de la gent, ja que a través dels vídeos de diferents serveis es van poder tractar casos concrets i individualitzats.

Els curs permetrà als assistents aplicar els coneixements adquirits a la pràctica del dia a dia facilitant l’alimentació en persones que pateixen algun tipus de disfàlgia.