dimecres, 1 de desembre del 2021

Sant Tomàs presenta el nou codi ètic com a instrument "definitori de l'entitat"

L’equip de l’espai de reflexió en ètica en serveis d’intervenció social (ERESS) de Sant Tomàs ha estat l’encarregat de redactar i presentar el nou codi ètic de l’entitat en un acte que va tenir lloc aquest dimarts 30 de novembre i que portava per títol “el compromís ètic, la nostra missió i la nostra acció”. A quest acte que va acollir una seixantena de treballadors i associats de l’entitat, va servir per reflexionar sobre la globalitat de l’ètica a Sant Tomàs.


La coordinadora del Servei d’Atenció a les Famílies i Demanda (SAFD) en nom de l’ERESS Marta Paxau va explicar que el nou document ha permès identificar els valors fonamentals de l’organització i disposar d’un document de referència compartit que permeti la millora contínua en la qualitat d’atenció a les persones. Durant la seva intervenció, Paxau també va explicar que el nou codi ètic “és fruit d’un treball llarg i complexa però molt ric i col·laboratiu ja que ha suposat un una reflexió que ens ha permès refermar el compromís de l’organització en l’orientació cap a la persona”.


Després d’aquesta presentació, la professora de la UVic-UCC i assessora de l’ERESS Ester Busquets va pronunciar la conferència “el codi ètic, de la lletra a l’acció”. Va fer una reflexió sobre la importància de comptar amb aquesta eina per part d’una entitat com Sant Tomàs i va reconèixer que tant important és “que les persones treballadores siguin bones com que siguin bones persones treballadores”.


El president de l’entitat Joan Casany va donar la benvinguda als assistents i va agrair la tasca de totes les persones involucrades en la redacció d’aquest document que segons va dir servirà per “trobar resposta i orientació davant dilemes o situacions que generin conflicte ètic als participants”. A partir d’ara, el codi ètic es donarà a conèixer a tots els serveis de l’entitat i també a les famílies ateses perquè tothom en tingui coneixement. Se n’ha editat una versió de lectura fàcil amb el suport de l’Associació de Lectura Fàcil. Les il·lustracions que acompanyen el text i els materials que s’han anat editant així com la maquetació són de l’Estudi d’Art i Disseny Autèntic.CAT el projecte que potencia el talent artístic de les persones del Centre Ocupacional de Sant Tomàs.