dimarts, 21 de desembre del 2021

Aigües Vic fa una donació per fomentar la vida saludable a les persones amb discapacitat

Tac Osona, l’empresa social de Sant Tomàs, ha impulsat un projecte que vol millorar la salut de les persones amb discapacitat intel·lectual del centre especial de treball. L’objectiu és fomentar la vida saludable a través d’educar-les en una alimentació saludable, en la realització d’exercici físic, en bons hàbits del son i en la cura d’una salut física i mental. Des d’Aigües Vic han volgut donar suport a aquesta iniciativa i per això han donat 6.000 euros per tal que aquest projecte avanci.


Aquest projecte sorgeix després que els professionals del Tac Osona detectessin un alt nombre de persones amb discapacitat intel·lectual que tenien diabetis, sobrepès, hipertensió i/o carregues musculars. Això provoca un malestar físic que deriva en absentisme, irritabilitat, o problemes de comportament que afecta als companys i finalment, també, al servei.

Actualment al territori osonenc no hi ha cap servei especialitzat a nivell de medicina general que estigui dirigit a les persones amb discapacitat intel·lectual o amb malaltia mental severa que abordi l’impuls d’hàbits saludables. Amb aquest projecte, una persona psicòloga i una metge faran el seguiment per aconseguir millorar els hàbits d’alimentació, d’exercici físic i de son del màxim nombre de persones que ho necessitin.