dimecres, 24 de novembre del 2021

Més de 70 persones assissteixen a la xerrada per les famílies de Sant Tomàs

Més de 70 persones han seguit la conferència que els advocats Imma Aliberch i Antoni Molas han fet aquest dimarts 23 de novembre a l’Auditori Teatre de Calldetenes. La xerrada va tractar sobre el nou decret llei aprovat el mes d’agost per la Generalitat, i que preveu un canvi substancial en les figures de tutela en les persones amb discapacitat o amb trastorn en el desenvolupament.


Tal com van explicar els advocats, el concepte de protecció i tutela de les persones amb discapacitat desapareix i ara cal parlar de donar suport o assistir a aquestes persones. Això suposa un canvi de paradigma important ja que moltes de les situacions d’incapacitació dictades judicialment es veuen modificades per aquesta nova realitat que obligarà a passar pel notari o en casos més complexes pel jutjat per tal de que es puguin determinar qui o quines són les figures que assisteixen o assistiran a les persones amb alguna discapacitat intel·lectual.




Antoni Molas és advocat en exercici i patró de l’associació Sant Tomàs i Imma Aliberch és advocada en exercici i assessora jurídica de la Fundació Tutelar Esguard. Tots dos van respondre els dubtes dels assistents d’aquesta trobada que va començar amb la intervenció del director general de Sant Tomàs Ricard Aceves. La conferència va comptar amb el suport i col·laboració de DINCAT.