dimarts, 1 de setembre del 2020

Sant Tomàs i Osonament donen continuïtat al taller de bates del pavelló de Gurb per al personal sanitari del CHV


Sant Tomàs i Osonament, a través dels seus centres especials de treball Tac Osona i CET Areté, estan donant continuïtat a la iniciativa de confecció de bates de plàstic termosegellades que es va iniciar l’abril passat al pavelló de Gurb, en plena pandèmia de la COVID-19, per subministrar material al Consorci Hospitalari de Vic (CHV). 

En concret, l’encàrrec de l’hospital que s’està atenent és de 20.000 unitats, i s’acabarà de lliurar a finals d’octubre perquè puguin tenir un estoc de seguretat per atendre possibles rebrots de la pandèmia. 

Les bates que es confeccionen són d’un sol ús i es posen sobre els equips de protecció homologats del personal sanitari. Els processos que es fan tant a Sant Tomàs com a Osonament són tallar la bobina, modificar el plegat del plàstic i tallar-lo a partir del patró, segellar les bates, confeccionar-les, plegar-les i embossar-les. Les màquines de termosegellat que s’utilitzen són cedides per Casa Tarradellas. 

Confecció de bates al CET Tac Osona

D’altra banda, s’està valorant la possibilitat que des d’AdfoCET es pugui donar cobertura a les necessitats de gorros reutilitzables un cop definit un perfil de material i disseny adient als requeriments del CHV. Durant els mesos passats, l’hospital va rebre gorros de diferents característiques entregats de forma altruista per diverses entitats i que coexisteixen amb els usats habitualment d’un sol ús. 

D’aquesta manera, Sant Tomàs, Osonament i ADFO s’estan coordinant amb un doble objectiu: ajudar als centres sanitaris a fer front a la pandèmia i donar igualtat d’oportunitats a les persones amb discapacitat intel·lectual, trastorns de salut mental i discapacitat física que treballen en els centres especials de treball d’aquestes entitats i que algunes es trobaven en procés d’ERTO. 

Confecció de bates al CET Areté

Sant Tomàs i Osonament ja van col·laborar en la confecció de bates al pavelló de Gurb, a través de persones que van ajudar de forma voluntària a aquesta iniciativa de Casa Tarradellas, l’Ajuntament de Gurb i el Consell Comarcal d’Osona, a la qual s’hi van sumar altres ajuntaments, la Mancomunitat la Plana, entitats socials i persones voluntàries a títol individual. Mentre que ADFO va col·laborar de forma més intensa a la que fa habitualment en el transport i distribució de materials sanitaris vinculats a les necessitats del moment pel CHV.