dimarts, 15 de setembre del 2020

Eina desenvolupa una nova edició del programa SIOAS d'inserció laboral

La Generalitat ens ha aprovat un any més el Programa SIOAS, Serveis Integrals d'Orientació, Acompanyament i Suport a la Inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental, que a Sant Tomàs s'encarrega de desenvolupar Eina. 

Aquest programa es va iniciar al juliol i té una durada d'un any, i permet atendre 40 persones en diferents itineraris de formació i inserció. Això es concreta en grups diferents: uns alumnes realitzen una iniciació al mon laboral, i d'altres participen en les sessions d’orientació laboral amb la finalitat de trobar feina. 


El programa també contempla pràctiques en empreses, que en algun cas ja han començat, i es preveu que se’n puguin fer més al llarg d’aquest últim quadrimestre de l’any. 

El SIOAS permet també fer el seguiment de les persones que comencin a treballar durant aquest el curs 2020-21 i també dels treballadors que s’han contractat durant els dos últims anys i requereixen suport. 


Des d’Eina, tant en les diferents formacions com en els seguiments laborals que es realitzen, s'apliquen les mesures establertes per evitar els contagis de la COVID-19.

El  programa SIOAS compta amb finançament del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i del Fons Social Europeu.