dilluns, 22 de juliol del 2019

La sisena edició de La Somnàmbula arriba als 565 participants

Els guanyadors van ser Núria Peix en categoria femenina i Jordi Gallifa en categoria masculina

Divendres passat, 19 de juliol, es va celebrar a Roda de Ter una nova edició, i ja en van sis, de la cursa nocturna solidària La Somnàmbula, que va comptar amb una gran participació, amb un total de 565 participants, entre corredors (177) i caminadors (388). Com cada any, els beneficis de les inscripcions de la cursa es destinen a Sant Tomàs.


El podi de La Somnàmbula 2019 va ser el següent: en categoria femenina Núria Peix va quedar en primera posició, amb un temps de 38’40”, Carla Solà va arribar segona i Isabel Castany va aconseguir la tercera posició. En categoria masculina, el guanyador va ser Jordi Gallifa, amb un temps de 31’55”, el segon lloc el va aconseguir Josep Maria Novellas, i en tercera posició va quedar Joan Riba.

Van lliurar els premis als guanyadors el president de Sant Tomàs, Toni Ramírez, l'alcalde de Roda de Ter, Albert Serra, i l'alcalde de les Masies de Roda, Jordi Vistós. Els premis van ser un trofeu, un val regal per una cistella de fruita i verdura ecològica de La Tavella, material esportiu de la marca Buff i un lot de cremes Kyrocream.


També es van lliurar obsequis que es van sortejar entre les persones inscrites per Internet, cedits per diferents empreses col·laboradores: cremes Kyrocream, un val obsequi de Marina Teràpies, i diferent material esportiu gentilesa d’Esports Base Estel, Fanàtik, Interesport Horitzó i Everest i l’Esportiu. Per tots els participants, tant els inscrits online com a plaça, es van sortejar productes de Buff.

La sisena edició va comptar amb la col·laboració de més de 80 persones voluntàries que gràcies a un gran treball en equip van fer possible l'esdeveniment esportiu que s’ha consolidat com una de les cites de l'estiu a la nostra comarca.


Les novetats d'aquesta edició van ser les polseres lluminoses que es van repartir als participants, que eren del color del circuit que feien: blau per als Troneres (corredors), verd per als Tocatardans (caminadors), i fúcsia per als Noctàmbuls (circuit adaptat per a persones amb mobilitat reduïda), l'animació musical a càrrec del grup de batucada de Torelló Valltucada, i el pas del recorregut de la cursa pel mig del laberint de la zona enjardinada del polígon del Puig Vell, que va agradar molt als corredors.

Des de les vuit del vespre hi va haver molta animació a la plaça Major de Roda, que es va omplir de gent que es volia apuntar a la cursa o bé que ja s'havia inscrit online i volia recollir el dorsal, la samarreta i la bossa amb obsequis d'empreses col·laboradores com Aneto, Haribo o la Fageda. La cursa va començar puntual a les 21.30 hores, i els primers atletes van començar a arribar a la meta poc més tard de les deu. A mesura que anaven arribant a plaça van poder gaudir d'un ressopó amb productes gentilesa de diferents empreses col·laboradores. Cal esmentar que el patrocinador principal d'aquesta edició ha estat Casa Tarradellas.