dijous, 4 d’octubre del 2018

47 esportistes de Sant Tomàs participen als Jocs Special Olympics 2018

Els Jocs se celebren des d’avui fins al 7 d’octubre a La Seu d’Urgell i Andorra i compten amb més de 1.500 esportistes amb discapacitat intel·lectual


La delegació de Sant Tomàs que participarà als Special Olympics 2018, formada per 47 esportistes, ha marxat a primera hora d’aquest matí cap a la Seu d’Urgell i a Andorra la Vella, on tindran lloc els jocs des d’avui fins al 7 d’octubre. 


Als Jocs Spcecial Olympics hi prendran part 1.500 esportistes amb discapacitat intel·lectual de delegacions d’arreu de Catalunya, de diferents comunitats autònomes espanyoles i també d’altres països.

La delegació de Sant Tomàs, amb persones vinculades al servei de lleure i esport Club CAR i que en gran part també són usuàries d’altres serveis de l’entitat, està formada per 35 homes i 12 dones i per 10 monitors entrenadors. 

Els esportistes del Club CAR competiran en sis disciplines esportives: bàdminton, bàsquet, futbol, hoquei interior, natació i petanca. Cal destacar que en bàsquet hi participarà l’equip del Club CAR-Club Bàsquet Vic; en futbol hi participaran 2 equips: el Club CAR-AEC Manlleu i el Club CAR-UE Tona; i en hoquei interior hi participarà l’equip del Club CAR-Patí Voltregà. 



Dels monitors que acompanyen la delegació, 6 són entrenadors del Club CAR durant tot l’any, 2 són els coordinadors del Club CAR i també faran funcions de delegats, i les altres dues persones són voluntàries europees que van fer l’estada a Sant Tomàs el curs passat i que han tornat expressament a Catalunya durant uns dies per acompanyar els atletes de Sant Tomàs als jocs.

En el transcurs dels jocs a més de les competicions esportives hi haurà altres esdeveniments important com el recorregut de la torxa olímpica, l’acte inaugural i el de cloenda, la Fira dels Jocs o l’exhibició de programa Young Athletes per a joves atletes. 


Els Jocs Special Olympics tenen com a principal objectiu el foment de la pràctica de l’esport i d’altres activitats de lleure, per part de les persones amb discapacitat intel·lectual, com una via de desenvolupament personal i d’integració social.