divendres, 11 de novembre del 2016

Sant Tomàs participa en la celebració dels 10 anys d’Apropa Cultura

L’Associació Sant Tomàs-PARMO ha participat en la celebració del 10è aniversari d’Apropa Cultura a través de l’intercanvi “Cruïlla Apropa” amb el Centre d’Arts Escèniques d’Osona L’Atlàntida de Vic.

Des de fa més de 6 anys, diferents serveis de Sant Tomàs, sota la coordinació del Servei de Lleure i Esport (Club CAR), participen a Apropa Cultura, (www.apropacultura.cat) una iniciativa que uneix equipaments culturals d’arreu de Catalunya (teatres, auditoris, festivals i museus) amb entitats del sector social per tal de fer la cultura més accessible, a través d’espectacles, concerts, formacions, etc.

Durant l’última setmana d’octubre, Apropa Cultura va celebrar el 10è aniversari amb l’organització de “Cruïlla Apropa”, un intercanvi d’experiències entre un centre social i un equipament, que en el cas d’Osona va ser entre l’Associació Sant Tomàs i el centre L’Atlàntida.

Així, Sant Tomàs va rebre la visita dels professionals de L’Atlàntida, que van conèixer de ben a prop dos dels seus serveis, el Centre Ocupacional de Calldetenes i la residència Riudeperes. Al llarg de la visita, els professionals de l’Atlàntida també van poder participar en algunes activitats i tallers (tablets, activitats manipulatives, aprenentatges laborals, activitat musical, activitat “siguem actors i actrius”, etc.) que portaven a terme les persones usuàries dels dos serveis.

I, per completar l’intercanvi, 27 persones usuàries del Centre Ocupacional i la residència Riudeperes van visitar les instal·lacions de L’Atlàntida i van poder conèixer la part que habitualment no podem veure quan anem al teatre: espais com els camerinos o el magatzem tècnic, però també van poder pujar a l’escenari i veure com es prepara per un espectacle. Al final de la visita, tots els participants van poder gaudir d’un refrigeri.

Des de l’Associació Sant Tomàs, valorem molt positivament aquest intercanvi i volem agrair a L’Atlàntida i a Apropa Cultura l’oportunitat que hem tingut de compartir experiències i passar aquests dies plegats. Esperem poder repetir l’experiència ben aviat!